Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Diákolimpia: országos elődöntőben a Zrínyi Iskola!

A Zrínyi iskola csapatával a IV. korcsoport megyei kézilabda döntőjén vettünk részt, ahonnan az első helyen jutottunk tovább az országos elődöntőbe. A csapatot többségében SZKKA-ban kézilabdázó lányok alkotják, de hárman a Győri Audi ETO ikervári csapatából, illetve ketten a Haladásból is szerepeltek.
Diákolimpia: országos elődöntőben a Zrínyi Iskola!

Négy mérkőzést játszottunk, a csoportmérkőzések közül az elsőt a Vasvári Kardos László Általános iskola ellen, a másodikat szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskolával. A csoportmérkőzések után a körmendi Kölcsey utcai Általános Iskolával játszottuk az elődöntőt, a döntőben pedig a megyei elődöntőhöz hasonlóan, a sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolával játszottuk. 

A döntőig magabiztosan meneteltünk, azonban ott nem játszottunk jól. Nem állt össze a védekezésünk, ziccereket hagytunk ki. Félidei döntetlen állás után ellenfelünk kezdte jobban a második félidőt elléptek 2 góllal. Ezt követően tudtunk változtatni a védekezésünkön, szilárdabbak lettünk hátul, aminek köszönhetően sikerült megfordítani a mérkőzést. 

A döntőben: Zrínyi (Szombathely) - Nádasdy (Sárvár) 14-11

- A döntőig nem volt kérdés, hogy könnyedén eljutunk. Számítottam rá, hogy nem lesz annyira sima mérkőzés a Sárvárral, mint a megyei elődöntőben. A döntőben magunkat hoztuk kellemetlen helyzetbe, nem védekeztünk jól, támadásban sokat egyénieskedtünk. Aztán a 2. félidő második felére összeállt a védekezés és fordítani tudtunk. Gratulálok a lányoknak – értékelte a sikert Vers Ákos. 

A csapat tagjai: Molnár Nilla, Czenki Lara (kapusok) - Wutschi Verona, Juhász Luca, Marton Jázmin, Krilov Zita, Farkas Nerina, Kozma Szofi, Iván Jázmin, Németh Júlia, Gombás Leila, Temesvári Natália, Kondákor Jázmin, Török Fanni. Edző: Gubián Tamás és Vers Ákos.