Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Dijana Jovetic: szép és modern kézilabdával aratunk majd győzelmeket!

A horvát származású, BL-győztes, és a 2012-es olimpián szereplő jobbszélső Vácról érkezik klubunkhoz.
Dijana Jovetic: szép és modern kézilabdával aratunk majd győzelmeket!

Dijana nagyon későn 13 éves korában, szülővárosában, Zágrábban kezdett el kézilabdázni. 15 éves korában aztán már a horvát első osztályban játszott és a horvát ifjúsági, junior és a felnőtt válogatottban is bemutatkozott. Részt vett az Európa-, valamint a világbajnokságokon is az utánpótlás válogatottakkal. Dijana egy bronzérmet nyert az egyik Európa-bajnokságon a juniorok között (ekkor még fiatalabb volt a korosztályánál) és beválasztották az All Star csapatba is. Ezen kívül még volt egy 4. helye is, Világ és Európa-bajnokságon is, már a saját korosztályával, és mindkét helyen beválasztották az All Star csapatba is. 2003-tól a felnőtt válogatottal részt vett minden világversenyen (EB és VB), kivéve 2006-ban, amikor sérült volt, és 2009-ben, amikor nem kvalifikálta magát a horvát csapat. Járt a Mediterrán Játékokon - ahol bronzérmet szereztek - valamint 2012-ben a londoni olimpián is a csapat tagja volt.
Klubszinten, a Lokomotiva Zagreb-ben kezdte a pályafutását, onnan a Podravka Vegetához igazolt. Velük EHF és KEK kupa döntőt is játszott. A Podravka után a Krim Ljlubljana együttesénél szerepelt, ahol csodálatos 3 évet töltött el, játszott a Bajnokok Ligájában is, de nem jutottak az elődöntőbe. A Krim után Dániába szerződött, a Team Esbjerg gárdájához, ott meg akarta nézni és ismerni más ország kézilabda kultúráját. Az utolsó csapatom a terhessége előtt a Buducnost Podgorica volt, akikkel megnyerte a Bajnokok Ligáját. Mindenki Dijana Golubicként ismert, mivel azonban 2011 júniusában férjhez ment, megváltoztatta a családnevét, hozzánk is Dijana Joveticként érkezik.

– Milyen várakozásokkal érkezel majd Szombathelyre? 
– Mivel új csapatunk van, és több új játékost is igazolt a klub, a kezdeti időben az lesz a legfontosabb, hogy minél hamarabb megismerjük egymást a pályán és pályán kívül is. Rengeteg munkára számítok. Tudom, hogy az SZKKA most jött az NB 1-be, így remélem, hogy az eddigieknél is több támogató áll majd mellénk. Szeretném, ha szép és modern kézilabdázással és remélhetőleg sok győzelemmel örvendeztethetnénk meg közönségünket!

- Ismersz játékosokat, akikkel együtt fogsz kézilabdázni?
- Ismerem az edzőt, hiszen találkoztunk már egymás elleni meccsen az NB I-ben, egyben bízom abban, hogy hamar összekovácsolódik majd az új keret. 

- Szerinted megőrizhető-e az NB I-es tagság?
– Biztos vagyok benne, hogy az NB I-ben maradunk, és reméljük, hogy valahol a mezőny közepén végzünk!

- A szabadságodat mivel töltöd? Hol nyaralsz?
- Jelenleg a családommal, férjemmel és a kislányommal a montenegrói tengerparton pihenünk.

Dijana Jovetic 1 évre írt alá klubunkhoz. 
 

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK