Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Döcögős első félidő után hengereltünk a másodikban

Pődör Blankára és Kulcsár Dorkára nem volt ellenszere az Egernek. Balog Judit védései is kellettek, hogy végül simán nyerjünk az Eszterházy ellen.
Döcögős első félidő után hengereltünk a másodikban

A vendégcsapat dugóba keveredett az autópályán, ezért félóra csúszással kezdődött az Eszterházy SC elleni bajnoki mérkőzésünk az Aréna Savariában. Szorosan alakultak az első percek, majd kezdtük átvenni a játék irányítását, Pődör Blanka góljai és Balog védései is kellettek, hogy negyedóra játék után 9-7-re vezessünk. Helyenként látványos támadásokkal tartottuk ugyan az 1-2 gólos különbséget, de lerázni nem tudtuk az egrieket. Az első félidő hajrájában aztán egy rövidzárlat következtében váratlanul fordítottak a vendégek, a szünetben 13-15-öt mutatott az eredményjelző.

A tízperces pihenő után teljesen más szellemben futottunk ki a pályára, masszív védekezéssel, valamint Pődör Blanka és Kulcsár vezérletével három perc alatt visszavettük a vezetést. Ezekben a percekben igencsak elkaptuk a ritmust támadásban és védekezésben is, a 9-2-es rohanásunkat időkéréssel próbálta megfékezni az egri alakulat. A második félidőben teljesen más SZKKA-t láthatott a nagyérdemű és hiába próbált kapaszkodni az Eszterházy, a 12 gólos Pődör Blankára és a 10 gólos Kulcsár Dorkára ma nem volt ellenszerük. A sérülésből nemrég visszatérő Balog Judit bravúrjai és összesen 11 védése is kellett ahhoz, hogy a döcögősebb első félidő után a végén simán tudtuk nyerni. A lányok ma remekül tudtak előlépni csapatkapitányunk, Pődör Rebeka helyett, aki elővigyázatossági okokból, kisebb sérülés miatt csak a második félidőben lépett pályára.

Két bajnoki mérkőzés van hátra a szezonból, amíg matematikai esélyünk van, addig nem mondunk le céljainkról és csakis előre tekintve megyünk tovább a megkezdett úton.

Szombathelyi KKA – Eszterházy SC 37-31 (13-15)

NB I/B 27. forduló, Aréna Savaria

SZKKA: Christe – Balogh P. 1, Pődör B. 12, Győri, Szmolek 3, Kulcsár 10, Varga N. 1 Csere: Balog (K), Pődör R., Győri 2, Horváth A. 6, Tanaskovics 2, Török, Biró, Horváth Al., Fritz (K). Vezetőedző: Pődör Zoltán