Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Dr. Hende Csaba lett az SZKKA tiszteletbeli elnöke

Dr. Hende Csaba lett az SZKKA tiszteletbeli elnöke

Pénteken délután a Haladás Sportkomplexum sajtótermében rendezett sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentettük, hogy térségünk országgyűlési képviselője, Dr. Hende Csaba lett az SZKKA tiszteletbeli elnöke. A sajtótájékoztató előtt egyesületünk küldöttgyűlése egyhangúan szavazta meg a tiszteletbeli elnök jelölését. Pődör Zoltán ügyvezető-elnök elmondta, a szurkolók és a szülők közössége kérte fel, hogy vegye fel a kapcsolatot Dr. Hende Csabával egy infrastrukturális fejlesztéssel kapcsolatban, hogy a segítségével megoldódhasson egy évek óta tartó égető probléma: megérdemelten saját otthona legyen az SZKKA-nak.

Büszkék lehetünk arra a rendszerre, amit az elmúlt években felépítettünk. Bizonyítottuk, hogy komoly szakmai munka folyik Szombathelyen a kézilabdában. Célunk, hogy a szombathelyi tehetségek itt nőjenek fel és itt legyenek egészséges sportolók, amihez a Nagy Lajos Gimnázium és az ELTE-vel való együttműködéssel az iskolai háttér is megvan. Így teljes életútmodellt tudunk biztosítani a sportolóknak. Évek óta azonban a teremhiány az, ami gondot jelent, hogy minőségben tudjuk biztosítani a felkészülési helyet és időt a csapatainknak. Hosszú ideje ez a törekvésünk, hogy létre tudjunk hozni egy saját otthont, ami biztosítja a szombathelyi gyerekek sportolási lehetőségét. Idén télen a szülőkkel és szurkolókkal elkezdtünk közösen egy tervet kidolgozni, és ebben az időszakban kaptam azt a felkérést a szülői és szurkolói közösségtől, hogy vegyem fel a kapcsolatot a területi országgyűlési képviselővel, Dr. Hende Csabával és kérjük a segítségét egy infrastrukturális fejlesztéshez. Örültem a képviselő úr pozitív hozzáállásának és a klub közgyűlésének felvetésére felkértük Dr. Hende Csabát tiszteletbeli elnöknek, mert úgy gondoltuk, hogy így velünk együtt élve fogja látni azt a munkát, amit az élsportolókkal és a szombathelyi gyerekekkel napról-napra végzünk. Így tud igazán képviselni minket abban, hogy ezt a saját otthont közösen meg tudjuk valósítani. Nagyon örülök, hogy a képviselő úr elfogadta a felkérésünket és örömmel jelentem be, hogy az SZKKA küldöttgyűlése a sajtótájékoztató előtt egyhangúan el is fogadta a jelölést. Nagyon örülök annak is, hogy azt tapasztalom, hogy a városban most egy konszenzus alakult ki a női kézilabda körül és azt látom, hogy ebben az összefogásban mindenki hozzá tudja tenni a magáét, hogy a szombathelyi gyerekek minél tovább Szombathelyen maradhassanak, kézilabdázhassanak, egészségesen éljenek és egy jó közösségben nőjenek fel – fogalmatott Pődör Zoltán ügyvezető-elnök.

Természetesen klubunk újdonsült tiszteletbeli elnöke, Dr. Hende Csaba is felszólalt.

Szeretném megköszönni a felkérést és az egyhangú szavazásban kinyilvánított személyem iránti bizalmat. Örvendetes ebben a történetben, hogy a városvezetés is kinyilvánította, hogy az SZKKA megkapja a neki szánt telket, amelyre az egyesület felépítheti – ha erre megfelelő forrást tud szerezni - a saját otthonát, amire múlhatatlanul szüksége van. Rendkívül fontosnak tartom annak a több száz gyereknek az egészséges életmódra nevelését és sportolását, akik az SZKKA kebelén belül értelmesen és helyesen töltik el a szabadidejük egy részét. Nem csak egészségesebb, de éplelkű felnőtté is válnak, hiszen különösen a csapatsportok jó irányba alakítják a fiatalok jellemét is. A kézilabda ezen belül a maga keménységével megtanítja küzdeni is a sportolókat. Sportlétesítmények nélkül sportolásra nincsen mód, kézilabdázni magas színvonalon a vax miatt csakis erre dedikált, erre fenntartott csarnokban, teremben lehet. Váratlanul ért a felkérés, elgondolkodtam rajta és számba vettem azt az értéket, amelyet elszánt, falon is átmenő munkájával Pődör Zoltán és csapata létrehozott Szombathelyen. Úgy gondoltam, ha ez a csapat engem a sorai közé hív, akkor nekem erkölcsi kötelességem melléjük állni és minden erőmmel segíteni a nemes törekvéseiket. Köszönöm és igyekszem méltó lenni erre a bizalomra – nyilatkozta Dr. Hende Csaba.