Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Nem sikerült meglepetést okozni Debrecenben

Az első félidőben öt góllal is vezettünk, de végül 32-24-re kikaptunk a DVSC vendégeként.
Nem sikerült meglepetést okozni Debrecenben

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es csapata két győzelemmel és két döntetlennel álló DVSC SCHAEFFLER vendégeként lépett pályára a K&H Liga ötödik fordulójában.

Két és fél perc után Bandelier lőtte a találkozó első gólját, de rögtön jött a válasz hazai oldalról. Tomasevics saját testi épségét sem kímélve mutatott be bravúrt, de a túloldalon Csapó Kincső testvére, Csapó Kyra is remekül kezdett. A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, Gorilszka hetesével 3-2-re az SZKKA vezetett. Nagyszerűen kihasználtuk, hogy sok hibával játszanak a hazaiak, elhúztunk 7-4-re, ezért a DVSC mestere kért időt. Nem lassítottunk, a folytatásban már öt góllal is vezettünk, de aztán újra háromra zárkózott a DVSC (8-11). Góljainkra mindig volt válasza a Debrecennek, de a Bandelier az első félidő utolsó másodpercében belőtte ötödik találatát, így 15-12-es előnnyel mentünk a szünetre.

Bandelier ott folytatta a második félidőben, ahol az elsőben abbahagyta, kezdett állandósulni a három-négygólos különbség a mi javunkra. A folytatásban aztán közelebb zárkózott a DVSC, 19-21-es állásnál Marosán György rendelte magához övéit. A DVSC lendületben, az SZKKA pedig hullámvölgyben maradt, a 43. percre egyenlíteni tudtak a hazaiak. Hosszú szombathelyi gólcsendet a kilencediket lövő Bandelier törte meg, ám a Debrecen 23-22-re fordított és átvette a vezetést a 47. percben. Nem találtuk a rést a Loki felkeményedett védekezésén, ráadásul üres kapura is kaptunk gólt, 26-22-nél megint vezetőedzőnk volt kénytelen időt kérni. Az utolsó 10 percben ekkora hátrányból már nem tudtunk visszakapaszkodni, a Loki pedig tovább növelte a különbséget. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a ragyogó első félidő után 4 góllal is vezetett a második játékrész elején, ám a DVSC végül érvényesítettea papírformát és 32-24-re megnyerte az összecsapást. 

DVSC SCHAEFFLER - Szombathelyi KKA 32-24 (12-15)

Hódos Imre Sportcsarnok, K&H Liga 5. forduló

SZKKA: Tomasevics - Orbán , Agbaba 1, Gorilszka 5, Pődör R. 2, Bandelier 9, Wald 3 Csere: Csapó (K), Mayer 1, Horváth 2, Virág 1, Pődör B., Varga N., Szendrei

címlapfotó: Gurbán György/dehir