Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Edzőmeccsen győztük le az NB I. 10. helyezettjét!

Végig kézben volt a meccs!
Edzőmeccsen győztük le az NB I. 10. helyezettjét!

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Eu-Fire Mosonmagyaróvár 28-23 (15-9)

Szombathely, Aréna Savaria, 300 néző, felkészülési női kézilabda-mérkőzés, vezette: Tóth J., Kovács K.

SZKKA: Sipeki (k) – Jovetic 6, Virág 2, Gorilska 6, Mitrovic 1, Filipovics-Bandelier 4, Mayer M. 4. Csere: Gadányi (k), Varga, Szendrei, Mayer Sz. 1, Horváth P. 1, Csire 3, Pődör R. Vezetőedző: Marosán György.

A mieinknél Katarina Tomasevics, míg a vendégeknél Simona Sarkova, Marija Holasova és Gyimesi Kitti sérülés, illetve sérülésből történő lábadozás miatt hiányzott, az óvári fiatalok, Lancz Babóra, Herczeg Lili, Kellermann Dóra pedig válogatott elfoglaltság miatt nem álltak rendelkezésre.

Az Aréna Savariában mintegy 300 szurkolónk figyelte az 1. hazai edzőmeccsünket,  amelynek 3. percében a vendégek szereztek vezetést, majd ukrán légiósunk, a rendkívül szimpatikus Gorilszka egyenlített.

A vendégek sokat kapkodtak, nem tudtak mit kezdeni szívós, agresszív védekezésünkkel, az 5. perc végén 2-2 volt az állás. Ezután Virág, Jovetics és Mayer góljai után a vendégek kértek időt, aztán 5-3 után feljöttek és kiegyenlítettek, de a 15. perc végén Mayer M., Gorilszka és Mitrovics góljaival 8-6 állt az eredményjelzőn.

A mieink gyors lerohanásokkal operáltak. A 20. perc után Gorilszka, Filipovics-Bandelier és Mayer M. góljaival 11-7 lett az eredmény, majd a 25. perc végén Jovetics és Horváth P. is betalált, 13-8. Marosán György mindenkinek lehetőséget kapott, ahogy az ilyenkor lenni szokott, több mindent kipróbált a szakmai stáb, a fiatalok is helyt álltak és támadásban a kapus nélküli játék is hatékonynak bizonyult. Ahogy telt-múlt az idő, kezdett egyre nagyobb előnyre tettünk szert, a félidőben 15-9-re vezettünk.

A szünet után, a folytatásban már 8 góllal is vezettünk, aztán a „második sor” ellen vérszemet kaptak a mosonmagyaróváriak. A 40. percben Jovetics és Csire góljai után 20-14, majd 5 perccel később, Jovetics, Gorilszka és Csire újabb találataival 23-17, az 50. percben pedig Filipovics-Bandelier gólja után 24-20 állt az eredményjelzőn. A következő 5 percben gólképtelenek maradtunk, ugyanakkor az óváriak kétszer is betaláltak, így 24-22-nél, az 58. percben Marosán György kért időt újra. Ezután megráztuk magunkat, az utolsó percekben Virág, Filipovics-Bandelier, Gorilszka és Mayer M. talált be, így nem forgott veszélyben a győzelem, 28-23 lett a végeredmény!

Szólt a vastaps a lefújás után és már dörzsölhetjük is újra a tenyerünket, hiszen holnap délután Dél-Korea válogatottja érkezik az Aréna Savariába, az a mérkőzés 15 órakor kezdődik, a belépés ingyenes.