Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Az első negyedóra megpecsételte a sorsunkat Egerben

Az első negyedóra megpecsételte a sorsunkat Egerben

Szombaton este a listavezető Eszterházy SC vendégeként folytattuk szereplésünket az NB I/B-ben. Rémálomszerűen indult számunkra az idegenbeli rangadó, védekezésben és támadásban is alulmúltuk önmagunkat, az első negyedórában kétszer is kénytelen volt időt kérni Pődör Zoltán vezetőedző, az első negyedóra végén már 11-3-ra vezettek az egriek. A félidő második felére kezdtünk kimászni a gödörből és próbáltunk közelebb zárkózni a vendéglátókhoz, a szünetben 17-11-et mutatott az eredményjelző.

A fordulás után kiegyenlített játék zajlott a pályán, felváltva estek a gólok, majd az emberelőnyünket kihasználva begyújtottuk a rakétákat és háromra csökkentettük a hátrányunkat, 21-18. A hazaiak időkérése után már csak 2 találat volt a csapatok közötti különbség, de aztán fontos pillanatokban rontottunk el helyzeteket, így négygólos egri fórral indult az utolsó tíz perc, 24-20. Nem adtuk fel a hajrára sem, visszajöttünk két gólra, de többre már nem futotta az erőnkből. A második félidőre összeszedtük magunkat, mindent megpróbáltunk a pontszerzésért, de a gyenge kezdés és az első negyedóra megpecsételte a sorsunkat. A 2022-es év utolsó mérkőzésén lehet javítani jövő vasárnap, amikor a Ferencvárosi TC U19 érkezik az Arénába.

- Csalódott vagyok, nem ezt vártam a csapattól. Ki lehet kapni Egerben, de egy ilyen rangadón nem lehet így felmenni a pályára, ahogy tettük – értékelt Pődör Zoltán vezetőedző.

Eszterházy SC – Szombathelyi KKA 30-28 (17-11)

NB I/B 12. forduló, Eger, Eszterházy Sportcsarnok

SZKKA: Christe 1, Balog, Fritz (kapusok), Kiskartali, Pődör R. 7, Szmolek 1, Kulcsár 3, Pődör B. 3, Varga N. 2, Horváth A. 6, Győri 2, Szendrei 3, Balogh P., Tanaskovics, Biró, Temesvári.