Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Egy félidőt bírtunk az FTC ellen

A szünet után még feljöttünk öt gólra, de a második játékrészben érvényesítette a papírformát a Fradi.
Egy félidőt bírtunk az FTC ellen

Szerda délután a Bajnokok Ligájában is menetelő FTC-Rail Cargo Hungaria vendégeként lépett pályára a Hungast Szombathelyi KKA NB I-es csapata a K&H Liga 6. fordulójából pótolt bajnokin.

Klujber duplájával a Fradi szerezte meg a vezetést, majd Agbaba lőtte az első gólunkat, Tomasevics védései után pedig Wald egyenlített. A BL-győzelemből és remek formában érkező Fradi jól felpörgött a meccsre, magas tempót diktált és hamar is el is húzott, de Bandelier egy szép góllal 5-3-ra módosította az állást. A folytatásban többször is pontatlanok, figyelmetlenek voltunk, amit kegyetlenül kihasznált az FTC, 12-5-ös hazai vezetésnél Marosán György kérte ki első idejét. A rövid szünet után összeszedettebb SZKKA-t láthattunk, jó védekezések után zsinórban hármat lőttünk, 12-8-nál a Fradi trénere, Elek Gábor tartott fejmosást. Ismét a hazaiak percei következtek, nem tudtunk betalálni, a Ferencváros egyre csak növelte előnyét, 16-8-nál újra az SZKKA mestere rendelte magához övéit. A folytatásban újra megrázták magukat a lányok, Tomasevics az első félidő utolsó pillanatában nagyot védett, így a szünetre hat találatra, 18-12-re csökkentettük a különbséget. A félidő utolsó perceiben Gorilszka fájdalmas arccal hagyta el a pályát, remélhetőleg nem súlyos a sérülése.

Bátran kezdtük a második félidőt, Wald ötödik találatával öt gólra zárkóztunk. Akár közelebb is jöhettünk volna a sztárcsapathoz, de zsinórban három büntetőt is elrontottunk. Megbosszulták magukat a kihagyott lehetőségek, a Fradi büntetett, szigorított védekezésén és gyorsan átlépte tízgólos különbséget is. Megvoltak a helyzeteink, de remek napot fogtak ki az FTC kapusai, 27-15-nél Marosán György kért időt. Hiába kezdtük jól a második játékrészt, a kihagyott hetesek megtörték a lendületünket. Küzdöttünk, harcoltunk, de az utolsó negyedórában már abszolút a Fradi akarata érvényesült. Negyven percig nagyszerűen helyt álltunk a sztárok ellen, de a végére elfogytunk, az FTC érvényesítette a papírformát és végül 24 góllal, 41-17-re kaptunk ki.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Szombathelyi KKA 41–17 (18-12)

K&H Liga, 6. forduló, Elek Gyula Aréna

SZKKA: Tomasevics – Wald 6, Bandelier 1, Szendrei, Pődör R. 1, Agbaba 1, Orbán 1 Csere: Horváth P. 4, Gorilszka 3, Virág, Varga N., Biró, Christe (K).

címlapfotó: www.fradi.hu