Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Egy rangadó krónikája!

Az NBI/B 24. fordulójában rangadót rendeztek Szombathelyen az Egyetemi Sportcsarnokban.
Egy rangadó krónikája!

A Vasas ellen bizonyította az Szombathelyi KKA csapata, hogy van kiút a kisiklás után. Egy szezonban kétszer is sikerült legyőzni a legnagyobb riválist. Volt tartása a csapatnak, és telt házas mérkőzésen láthatta mindenki mekkora szívvel, odaadással tudnak játszani a lányok. Hátrányban sem kapkodtak, összeszedett, tudatos támadásokat vezettek. Érdemes megnézni a statisztikai adatokat, ahonnan kivehető, hogy minden pályára lépő játékos hozzátett a győzelemhez. A Vasas ellen jó volt szombathelyi szurkolónak lenni. Az örömkönnyek között ünneplő kézilabdás lányok  és a felszabadult boldogságban ugráló szurkolók megmutatták szükség van Szombathelyen a minőségi kézilabdára. A mérkőzés vége előtt pár perccel még az ellenfél vezetett egy góllal, ám hihetetlen akaraterővel sikerült fordítani és a kétgólos győzelemmel megszerezni a két bajnoki pontot. 

 

A bajnokság még nem dőlt el. Az U13-as csapat esete bizonyítja, hogy bármi megtörténhet. Ők is úgy lettek bajnokok, hogy az ellenfelek nem bírták el az esélyesség terhét, és botlottak az utolsó fordulóban. Óriási eredmény ez az U13-as csapattól. Sikerükről hamarosan olvashatnak is. 

Ha a Vasas elbukik a Gárdony otthonában, az SZKKA pedig hozza a kötelezőt....nos akkor...de ez már nem a szombathelyi lányokon múlik!

Hétvégén, Szentendrén vár mérkőzés a lányokra, addig is emlékezzünk erre a csodálatos győzelemre, és szurkoljunk tovább a lányoknak.

 

Korma Szerszám-Szombathelyi KKA - Vasas SC 20:18 (12:12)

Futaki, Mayer 9/5, Smid 4, Császár 1, Takács 2, Schneider 2, Szecsődi 1

Csere: Tömő (kapus), Szendrei 1, Virág, Pődör, Pukler, Gaylhoffer, Mórocz, Győrffy, Csépke

 

A mérkőzés összefoglalója: