Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Sokat fejlődtünk, de egygólos vereség Szentendrén

Ificsapatunk 34-33-ra kapott ki NB I/B-s ellenfelétől.
Sokat fejlődtünk, de egygólos vereség Szentendrén

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ificsapata ma délután a felnőtt másodosztályban szereplő Szentendrei NKE otthonában lépett pályára felkészülési mérkőzésen. A felnőtt NB I/B-s, illetve Ifjúsági I. osztályra készülő együttesünk a szünetben még két góllal vezetett, és végig kiélezett, szoros csatában végül egy góllal maradt alul, 34-33-as hazai győzelemmel zárult az edzőmeccs. 

- Támadásban és sebességben sokat léptünk előre a múlt hét óta, a lányokon ma láttam az akaratot. Védekezésben még vannak hiányosságaink, nem volt a megfelelő számú megállító fault, de azért így is alakulunk. Hiányérzetem a 45. percben történtek miatt lehet: volt egy hullámvölgyünk, amit nem tudtunk taktikusan átvészelni, ellenfelünk pedig ezt rutinosan kihasználta. A kapkodás után nagyon okosan, taktikusan játszottunk, faragtunk is a hátrányból. A mérkőzésen a 45. percig végig vezettünk, akkor kaptunk zsinórban 3-4 gólt, amitől kizökkentünk. Fiatal csapatunk van, sokat kell még tanulnunk. Sokat fejlődtünk a múlt héthez képest. Ha higgadtabbak tudunk lenni, akkor kiváló csapatunk lehet. Ha a folytatásban ezt a játékot tudjuk produkálni, akkor jó esélyekkel lépünk pályára jövő héten a bajnoki rajton Dunaújvárosban - értékelt Pődör Zoltán vezetőedző. 

Szentendrei NKE - Szombathelyi KKA U20 34-33 (15-17)

SZKKA: Pődör B. 9, Biró 9, Győri 1, Szmolek, Tóth Antónia 1, Forgács 4, Kulcsár 1, Jefcsák, Horváth A. 7, Pham Lien 1, Lakatos, Christe (kapus), Csapó (kapus), Dobány (kapus)