Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

El kell hinnünk, hogy képesek vagyunk rá

Ukrán válogatott kapusunk hisz a bennmaradásban és a Mosonmagyaróvár elleni bravúrban.
El kell hinnünk, hogy képesek vagyunk rá

Kéthetes szünet után a hétvégén újra hazai pályán szerepel az SZKKA NB I-es csapata: vasárnap 15 órától a tavalyi szezon bronzérmesét, az idén EHF Európa Ligában is szereplő Motherson Mosonmagyaróvári KC együttesét látjuk vendégül az Aréna Savariában. Az összecsapás előtt Balog Judittal beszélgettünk, aki a legutóbbi bajnokink után az ukrán válogatottal Eb-selejtezőkön szerepelt Franciaország és Horvátország ellen.

Az Európa-bajnoki selejtezők miatt kedden csatlakoztam vissza a közös munkába. A lányok a húsvéti ünnepeket a szeretteikkel együtt tudták tölteni, ez a kis pihenő mindenkire rá is fért, így újult erővel frissen kezdődött újra a kemény munka. Tudjuk, hogy van még hova fejlődnünk egyéni és csapatszinten is. Az elmúlt időszakban is keményen dolgoztunk, ami többször meg is mutatkozott, hiszen végre újra közösen örülhettünk győzelmeknek és volt sikerélményünk, ami nagyon hiányzott már mindenkinek – emlékezett vissza Balog Judit, aki elmondta: a Budaörs elleni vereség eléggé megviselte a csapatot, de a Mosonmagyaróvár ellen már szeretnének ebből kijönni. A klubunkkal nemrég szerződést hosszabbító hálóőrünk szerint a hit lesz a kulcs a szezon hátralévő részében.

- Továbbra is hiszek abban, hogy közös erővel, ha mindenki ugyanarra a célra koncentrál, akkor el tudjuk érni, hogy bennmaradjunk az NB I-ben. A Mosonmagyaróvár egy nagyon jó csapat, nehéz mérkőzésre számítok, de mindent meg fogunk tenni, hogy megnehezítsük a dolgukat és megmutassuk, hogy akár bravúrra is képesek vagyunk. A kulcsa ennek a hit: el kell hinnünk, hogy képesek vagyunk rá és együtt meg tudjuk csinálni. Sok boldog pillanatot szeretnénk még okozni a szurkolóknak is – nyilatkozta a mérkőzés előtt Balog Judit.