Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Éles meccsek, hasznos tanulságok

Remekül szolgálta a felkészülést a hét végén rendezett orosházi torna, vélekedett Füzesi Ferenc, a Swietelsky-Szombathelyi KKA NB/I B-s csapatának vezetőedzője.
Éles meccsek, hasznos tanulságok

Az már a meghíváskor kiderült, hogy a szombathelyi együttes komoly játékerőt képviselő csapatokkal találkozik majd a kétnapos tornán. A mieink a nehezebb négyesbe kerültek, a csoportban a 3. helyet szerezték meg, majd végül az 5. pozícióban zártak.
Füzes Ferenc vezetőedző még a rendezvény előtt is azt hangsúlyozta: nem elsősorban az eredmény lesz a fontos a kupán.
– Az eredmény valóban másodlagos, ez az orosházi kirándulás tökéletesen szolgálta a felkészülésünket. A kis küldöttségünk három napig kvázi „össze volt zárva”, együtt töltöttünk szinte minden percet – mondanom sem kell, hogy csapatkohézió szempontjából mit is jelent ez – fogalmazott a vezetőedző, aki később szakmai szempontból is elemezte a látottakat.
– A sorsoláskor kiderült, hogy az erősebb kvartettba kerültünk, amit nem is bántam, hiszen így igazán erős alakulatokkal találkozhattunk. A Szeged és a Szent István egyaránt komoly játékerőt képvisel, mindkét gárdával kiélezett meccset vívtunk, ám a végjátékból ők jöttek ki jobban. Ami csapatom teljesítményét illeti: nagyon sok mindent visszakaptam abból, amit az edzéseken gyakoroltunk. Pálinkás Viki lett a torna legjobb kapusa, ám e cím elnyeréséhez kellett a jó védőmunka is. Nem voltak nagy hullámvölgyek a játékunkban, viszont a támadójátékban pontosabbnak kell lennünk, javítani kell a helyzetkihasználáson, és arra is figyelmet kell fordítanunk, hogy az összecsapásokon a krízishelyzeteket a lehető legjobban kezeljék majd a lányok. Mindenki játéklehetőséghez jutott, valamennyi játékosom kitette szívét-lelkét a pályára. Nem a felkészülési tornákat kell megnyerni, hanem a bajnokságot – értékelt Füzesi Ferenc.
A Swietelsky-SZKKA csapatára eseménydús hét vár: csütörtökön hazai pályán délután öt órától a Pénzügyőrrel mérkőznek meg Pálinkásék, majd péntektől Győrben, ugyancsak többnapos tornára kapott meghívást a társulat. Péteken délután kettőtől a Mosonmagyaróvár lesz az ellenfél, majd szombaton további két ütközet vár a kék-fehérekre.