Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Elképesztő győzelem: A végsőkig harcolva az utolsó percekben megfordítottuk az Esztergom elleni csúcsrangadót

Elképesztő győzelem: A végsőkig harcolva az utolsó percekben megfordítottuk az Esztergom elleni csúcsrangadót

Telt ház és pazar hangulat fogadta a csapatokat az NB I/B csúcsrangadóján a Suzuki Arénában, ahol listavezető csapatunkat a második helyezett az Esztergomi Vitézek látta vendégül. Rémálomszerűen indult a vendégszektort csordulásig megtöltő SZKKA-szurkolók számára a mérkőzés, sorra maradtak ki a helyzetek, amit kíméletlenül megbüntettek a hazaiak, 5-1-nél időt is kellett kérnie Vida Gergő vezetőedzőnek. Bő negyedóra kellett, mire kezdtünk magunkra találni és megérkeztünk a meccsbe, Pődör Rebeka góljával kettőre zárkóztunk, 8-6-os állásnál az Esztergom kért időt. Kiegyensúlyozott játékot hozott a félidő utolsó tíz perce, de pechünkre a hazai hálóőr nagyon elkapta a fonalat, így a szünetben 11-8-ra vezettek a vendéglátók.

A második félidő elején is nagyon szenvedtünk támadásban, technikai hibák hátráltatták a csapatot és minden egyes gólért szinte vért kellett izzadnunk. A 45. percben már öt góllal, 18-13-ra is elhúzott az Esztergom, de ekkor sem adtuk fel, szinte varázsütésre mintha kicserélték volna a csapatunkat, főnixmadárként támadtunk fel és óriási akarattal folyamatosan dolgoztuk le a hátrányunkat. Elek Gábor időkérése sem tudta megtörni a lendületünket, 5 perc alatt kiegyenlítettünk, így körömrágós végjáték következett.

A hajrában is mindenki kitette a szívét a pályára, fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a meccs legelejét leszámítva Pődör Blanka góljával az 58. percben vezettünk először a mérkőzésen. Az utolsó kettő percben is nekünk jött ki jobban a lépés, így egészen hihetetlen fordítást hajtottunk végre az utolsó negyedórában. Ötgólos hátrányban is hittünk a sikerben és egy góllal megnyertük az idegenbeli szuperrangadót, ami azt jelenti, hogy már hat ponttal vezetjük a tabellát és hatalmas lépést tettünk az NB I-es feljutás irányába. Szép volt csajok, le a kalappal!

Esztergomi Vitézek – Szombathelyi KKA 22-23 (11-8)

NB I/B 16. forduló, Suzuki Aréna, 500 néző

SZKKA: Csatlós – Kazai 3, Pődör B. 5, Szmolek 3, Pődör R.7, Kulcsár 2, Pálffy 2 Csere: Christe (K) – Szeberényi, Balogh P. 1, Böhm, Varga N., Hornyák, Horváth A. Vezetőedző: Vida Gergő