Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Elképesztő izgalmak után igazságos döntetlen a Kozármisleny ellen

Nagyot küzdöttünk a hajrában és végül sikerült pontot mentenünk a rangadón.
Elképesztő izgalmak után igazságos döntetlen a Kozármisleny ellen

Több hiányzóval készültünk a szezon első rangadójára, ahol a Kozármisleny együttesét fogadtuk az Aréna Savariában. Idegesen kezdték a csapatok a mérkőzést, mi is nehezen lendültünk játékba,  a 11. percben vezettünk először a meccsen, 4-3.  A folytatásban is szorosan alakult a találkozó, aztán a Kozármisleny a hibáinkat kihasználva kisebb előnyre tett szert, kétgólos vendégvezetésnél időt kért Pödör Zoltán vezetőedző, 9-11. A félidő hajrájában nem változott a különbség, a szünetben 13-15-öt mutatott az eredményjelző.

A fordulás után Varga Niki góljaival tartottuk a lépést, aztán elkezdtünk igazán ébredezni és egyre nagyobb tűzzel játszani, aminek meg is lett az eredménye, Tanaskovics góljával a 47. percben összejött az egyenlítés, 22-22. Persze a vendégek sem hagyták magukat és újra magukhoz ragadták a kezdeményezést, az 53. percben háromgólos hátrányban Pődör Zoltán vezetőedző rendelte maga köré csapatát, 23-26. A hajrára indítottunk egy nagy rohamot és Christe védéseinek is köszönhetően újra egalizáltunk, 26-26, ekkor már csak három perc volt vissza a meccsből. Rangadóhoz méltó izgalmakat hozott a végjáték, 22 másodperccel a vége előtt a döntetlenért támadhattunk, Balogh Petra kiharcolt hetesét Pődör Rebeka vágta be. A vendégeknek hat másodpercük maradt, de ez már a gólszerzésre nem volt elég, így több sebből is vérezve végül sikerült döntetlenre mentenünk a rangadót.

Folytatás kedden a Magyar Kupában a PEAC ellen az egyetemi csarnokban, majd vasárnap újabb rangadó következik a SZISE otthonában.

Szombathelyi KKA – Kozármisleny 27-27 (13-15)

NB I/B 5. forduló, Aréna Savaria

SZKKA: Balog – Balogh 3, Kulcsár 5, Pődör R. 6, Győri, Tanaskovics 6, Varga N. 6 Csere: Szendrei 1, Horváth A., Bíró, Temesvári, Papp K., Christe (K), Fritz (K).