Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Ellentétes félidők után továbbjutás a Magyar Kupában

A Gárdony elleni idegenbeli kupameccs jól szolgálta a felkészülésünket a jövő heti bajnoki folytatásra.
Ellentétes félidők után továbbjutás a Magyar Kupában

A bajnoki szünet második hétvégéjén már nem maradtunk mérkőzés nélkül: a Komárom és a PEAC kiejtése után a Magyar Kupa harmadik fordulójában azzal a Gárdonnyal találkoztunk idegenben, akivel legutóbb játszottunk a bajnokságban is.

Két ellentétes félidő jellemezte a mai estén csapatunkat, az első játékrészben teljes mértékben azt játszottuk, amit terveztünk, aminek eredményeként megnyugtató nyolcgólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe. Talán túlságosan is megnyugodtunk, a másodikban félidőben a tetemesebb előny tudatában kicsit hátradőltünk és visszaengedtük a hazaiakat. A győzelmünk azonban nem forgott veszélyben és végül hárommal, 28-25-re nyertünk idegenben és továbbjutottunk a Magyar Kupa negyedik fordulójába.

- Több új dolgot is szerettünk volna kipróbálni a találkozón, az eredménytől függetlenül gyakorlásra szántuk ezt a meccset a jövő heti bajnoki folytatásra. Ezt a célt abszolút szolgálta a mérkőzés. Sajnálom, hogy az utolsó negyedórára szétesett a játékunk, de ez annak is köszönhető, hogy új dolgokkal, felállásokkal is kísérleteztünk – értékelt vezetőedzőnk, Pődör Zoltán.

Gárdony-Pázmánd NKK – Szombathelyi KKA 25-28 (10-18)

Magyar Kupa, III. Forduló, Gárdony

SZKKA: Christe, Fritz (kapusok), Kiskartali 1, Kulcsár 5, Pődör R. 5, Szmolek 5, Varga N. 4, Szendrei 5, Horváth A. 1, Tanaskovics 1, Biró 1, Török, Papp K. Vezetőedző: Pődör Zoltán