Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Első lett az egyetemek között az SZKKA-játékosokkal felálló ELTE Szombathely

Aranyéremmel távoztunk a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozójáról.
Első lett az egyetemek között az SZKKA-játékosokkal felálló ELTE Szombathely

Ragyogóan szerepelt a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központ főként SZKKA-játékosokra épülő kézilabda-csapata a 68. Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóján, melynek idén a Pécsi Tudományegyetem adott otthont.

A találkozón hét, sportszakos hallgatók képzésével foglalkozó felsőoktatási intézmény közel 400 versenyzője, hat sportágban mérte össze tudását, köztük a kézilabdában is.

A klubunk játékosaival felálló ELTE Szombathely a csoportját megnyerve az elődöntőben az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem gárdáját gyűrte le, majd a fináléban óriási izgalmak közepette szerezte meg az aranyérmet: a végén Pődör Rebeka időntúli szabaddobása döntött. Az SZKKA csapatkapitánya 42 góllal a gólkirályi címet is bezsebelte.

Az ELTE SEK győztes csapata a 68. Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóján:

Tállai Emese, Nyári Luca, Katarina Tanaskovics, Horváth Alexandra, Fritz Noémi, Pődör Rebeka, Horváth Melitta, Pődör Petra.

Az aranyérem mellett az is örömteli számunkra, hogy a lányok milyen fantasztikus támogatást kaptak társaiktól, az ELTE Szombathely többi hallgatójától, versenyzőjétől. Folyamatosan éltették a csapatot és együtt ünnepelték a győzelmeket, így mindenki nagyszerű élményekkel gazdagodott az egyetemek közötti viadalon.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a szombathelyi ELTE diákjainak a szurkolást és megbecsülést, amit mutattak a lányok irányába, ezért a közös siker után úgy döntöttünk, hogy  ELTE Savaria Egyetemi Központ hallgatói diákigazolványuk felmutatásával mostantól díjtalanul látogathatják az SZKKA bajnoki meccseit.

Éljük át újra együtt azt a hangulatot és élményt, amit Pécsett! Várjuk a szombathelyi egyetemistákat a hazai meccseinkre!