Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Eltüntetni az osztálykülönbséget!

Elszántan készül városunk NB/I B-s kézicsapata, a Swietelksy-SZKKA az Alba Fehérvár elleni Magyar Kupa ütközetre. Tavaly már találkozott egymással a két együttes, akkor az első ligás gárda lépett tovább a sorozatban. Ezúttal az akkori meccs szombathelyi főszereplőit kérdeztük, hogy miként emlékeznek a mérkőzésre, illetve mit várnak a szerdai csatától.
Eltüntetni az osztálykülönbséget!

Virág Noémi hatalmasat küzdött tavaly az Alba Fehérvár elleni meccsen:
– Kiváló magyar és külföldi játékosokból álló csapatot kaptunk a kupában. A tavalyi évben is roppant erősek voltak és úgy gondolom, idén sem lettek gyengébbek. Óriási élmény mindig egy első osztályú csapattal találkozni. Nekünk felszabadultan, minél kevesebb hibával kell játszanunk! Úgy gondolom, ez a mérkőzés jól szolgálja a felkészülésünket az utána következő nehéz hetekre. A realitást nézve nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára! A mérkőzés 60 percig tart, a labda kerek, bármi megtörténhet…

    
Szendrei Barbara, csapatunk beállósa várja már a szerda estét.
– Tavaly, úgy érzem, sokáig jól tartottuk magunkat a Fehérvár ellen, mindenki beletette azt, amit tudott – és ezt szeretném a mostani mérkőzésen is látni! Az Alba ellen küzdelmes hozzáállást várok a csajoktól, 60 percen keresztül kell koncentrálnunk, és mindent ki kell adni magunkból. Megtiszteltetés ilyen szintű csapattal játszani, reményeim szerint el tudjuk tüntetni az osztálykülönbséget. 

Pődör Rebeka jól játszott a fehérváriak ellen az előző kiírásban. A fiatal irányító bizakodva várja a találkozót.
– Tavaly a Fehérvár ellen sajnos vereséget szenvedtünk, de nagyon sok mindent tanultunk. Teljesen más volt a közeg, gyorsabbak és tapasztaltabbak voltak nálunk. Viszont ilyen impulzusok kellenek a csapatnak, ha jövőre az NB/1-ben szeretnénk folytatni. Bizakodó vagyok, remélem egy jó és izgalmas mérkőzést játszunk a fehérváriak ellen.