Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Elvettük a SZISE veretlenségét

Kilencgólos győzelmet arattunk az idegenbeli rangadón.
Elvettük a SZISE veretlenségét

A szezonban eddig veretlen, a forduló előtt harmadik helyen álló Szent István SE vendégeként játszottunk rangadót vasárnap este a tököli sportcsarnokban, ahol az első perctől kezdve remek hangulatot varázsoltak a csapatunkat elkísérő szurkolóink. Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy kell egy idegenbeli derbit: kemény védekezéssel és gyors gólokkal faképnél hagytuk az ellenfelet, 1-5-ös állásnál azonnal időt kért a SZISE. Azonban ez sem törte meg a lendületünket, Christe védései, valamint túloldalon a meccset 17 góllal záró Pődör Rebeka vezérletével csak növeltük a különbséget, 4-10. A szezon alighanem legjobb negyedóráját produkáltuk, a félidő felénél 14-6-ra mentünk, jött az újabb hazai időkérés. A játékrészt Kiskartali utolsó másodperces gólja zárta, így a szünetre 18-11-es vezetéssel vonulhattunk.

A második félidőt ugyan a SZISE kezdte jobban, de Pődör Zoltán időkérése után gyorsan visszaállt a hétgólos különbség, 16-23. Voltak olyan periódusok, amikor nehezebben találtuk a hazaiak védekezésének ellenszerét, de a fordulópontokból jól jöttünk ki és remekül használtuk ki a SZISE hibáit, 21-27. Hiába az újabb hazai időkérés, újra elkaptuk a fonalat és szűk negyedórával a vége előtt már kilenc gól volt az előnyünk. Játékban és küzdőszellemben is felülmúltuk a Szent István SE csapatát, így kilencgólos győzelemmel is megérdemelten vettük el a hazaiak eddigi veretlenségét.

Köszönjük Szurkolóink támogatását!

Szent István SE – Szombathelyi KKA 30-39 (11-18)

NB I/B 6. forduló, Tököli Városi Sportcsarnok

SZKKA: Christe – Kiskartali 2, Kulcsár 2, Szendrei 2, Pődör R. 17, Tanaskovics 2, Varga N. 6 Csere: Balog, Fritz (kapusok), Győri 2, Horváth A. 4, Bíró 2, Török, Ihász, Papp K.