Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Élvezetes, szórakoztató meccs a Győri Audi ETO KC ellen

Helyenként tetszetős játékkal tudtunk előrukkolni, ifjúsági korú fiataljaink pedig gólokkal hálálták meg a bizalmat.
Élvezetes, szórakoztató meccs a Győri Audi ETO KC ellen

Vasárnap délután igazi kézilabda-ünnepet rendeztünk az Aréna Savariában: NB I-es csapatunk az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, a magyar bajnokságban veretlenül listavezető Győri Audi ETO KC együttesét látta vendégül. Nem feltartott kezekkel, bátran kezdtük a mérkőzést, három perc után 2-0-ra vezettünk. Persze gyorsan megrázta magát a világsztárokkal felálló, amely villámgyorsan fordított is. Magasabb fokozatba kapcsoltak a vendégek, 5-11-nél a legjobbkor jött Pődör Zoltán időkérése. A rövid szünet után már az első félidőben lehetőséget kaptak ifjúsági korú fiataljaink, akik nem ijedtek meg a klasszisoktól. Bár már 11 góllal is vezetett a Győr, tehetségeink gólokkal hálálták meg a szakmai stáb bizalmát, így helyenként szép játékkal sikerült 8 találatra zárkózni a szünetre, 13-21.

A térfélcserét követően is komoly játékperceket kaptak fiataljaink, a Győr pedig esélyeshez méltóan, magabiztosan játszott, a villámgyors lerohanásos góljaira nem volt ellenszerünk. Láthatóan mindkét csapat élvezte a mérkőzést és nem csak a vendégek, a szombathelyi lányok is szép megmozdulásokkal szolgálták ki a szépszámú közönséget. Az utolsó negyedórában már tetemes előnyt harcolt ki a listavezető, de így sem vallottunk szégyent. Közönségszórakoztató, élvezetes mérkőzést játszottunk a BL-ben is menetelő ETO-val, fiataljaink pedig nagyszerű élményekkel gazdagodhattak és a fejlődésük szempontjából fontos tapasztalatokat gyűjthettek a világelitbe tartozó játékosok ellen.

Hungast Szombathelyi KKA – Győri Audi ETO KC 24-45 (13-21)

K&H Liga, 18. forduló, Aréna Savaria

SZKKA: Tomasevics – Biró 1, Stosics 2, Gorilszka 1, Pődör R. 5, Szekerczés 2, Cristina Csere: Balog, Christe (kapusok), Győri 2, Zsákovics 3, Horváth A. 3, Horváth P. 4, Gabnai 1, Csire.