Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Épül a CSAPAT: egymás, illetve önmagunk minél jobb megismerése a cél!

A júliusi paintball kaland után újabb sikeres csapatépítő tréningen vett részt NB I-es csapatunk. Ezúttal Toronyba, a 10 Holdas Pagonyba kísértük el a lányokat, asszonyokat.
Épül a CSAPAT: egymás, illetve önmagunk minél jobb megismerése a cél!

A csapatépítés első részében egymás viselkedési stílusára adtak visszajelzést NB I-es játékosaink és a szakmai stáb tagjai. A viselkedési stíluskártyák segítségével Hollósi Szabolcs SDC programvezető, az Athlete Assessments tanácsadója irányította a tréninget. Interjúnkban a közös nyelv és a mentális háttér fontosságáról is érdeklődtünk.  
 

Az emóciókban gazdag Marosán György vezetőedző szerint az egyik legfontosabb, hogy képes legyen átadni az érzelmeit és, hogy temperamentumos kézilabdát tudjon játszani a CSAPAT.   

Fiatal kapusunk, Gadányi Maja szerint az elmúlt 4 hétben elég jól összekovácsolódott már a csapat, a lányok már nemcsak az edzéseken, meccseken, de a pályán kívül is jó kapcsolatot ápolnak egymással.  

Nagyon izgalmas feladatként élték meg a lányok a lovastréner, Schmidt Júlia által vezetett gyakorlati kihívást. A lovak kommunikációjának megfigyelése, a rangsor megfejtése is kemény feladat volt a témában még laikus játékosaink számára. 

Rutinos játékosunk Szendrei Barbara és csapata az elején még nem jött rá, hogyan kell körbefuttatni az alkalmi ,,ménes" tagjait. 

A csapatépítő programok sorozata hamarosan folytatódik.