Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Értékelések, igazolások, célok és tervek

Csütörtök este Pődör Zoltán klubelnök, Marosán György vezetőedző, az NB I-es csapatunk tagjai közül pedig Mayer Maja és Mayer Szabina szurkolói ankétra várta lelkes drukkereinket.
Értékelések, igazolások, célok és tervek

Az oladi iskola színháztermében tájékozódhattak szurkolóink az NB I-es csapatunk felkészülési programjáról, céljairól, légiósairól és saját nevelésű szombathelyi játékosairól. Elsőként Pődör Zoltán ügyvezető elnök köszöntötte a megjelenteket, majd röviden összefoglalta a 2018/2019-es szezon legértékesebb sikereit, így az NBI/B-s és az NB II-es bajnoki címeket, az ifjúsági III. osztályban elért ezüstérmet, valamint a serdülő I. osztályban megszerzett bronzérmet. Klubvezetőnk ezt az alkalmat is felhasználta arra, hogy köszönetet mondjon szurkolóinknak az egész éves lelkes buzdításért, a csapat támogatásáért. 

Ezután Marosán György, az NB I-es csapat vezetőedzője mondott köszönetet a bajnokcsapat tagjainak az egész szezonban nyújtott kiemelkedő sportteljesítményükért, majd a 2019/2020-as szezonra történő felkészülésben résztvevő keret tagjait ismertette, bemutatta a légiósokat és az új magyar igazolásokat is. 

Mayer Maja csapatkapitány örömének adott hangot, hogy Szombathelyen töltött 8. évadát az NB I-ben töltheti, majd megköszönte a bizalmat, hogy egy ilyen erős, külföldi sztárokkal is felvértezett csapat kapitányaként gondolnak rá továbbra is. 

A beálló posztra érkezett Mayer Szabina eddigi sportpályafutásának fontosabb állomásainak ismertetése után, a játékos arról beszélt, hogy a dániai légióskodás után újra jó lesz a hazai NB I-ben bizonyítani, bár Ő jobban szerette az ottani hűvös időjárást, mint az itteni már-már afrikai hőséget. 

Ezt követően a szurkolók tehették fel kérdéseiket. Drukkereink érdeklődtek az idegenbeli mérkőzésekre történő utaztatásról, a dobfelszerelések karbantartásáról, a jegyek és bérletek árusításáról, valamint arról is, hogy hol játssza csapatunk hazai bajnoki meccseit.

Pődör Zoltán elmondta, hogy a klub továbbra is biztosítja szurkolóink szállítását, amennyiben vendégszereplésre megyünk, csakúgy, mint a szurkoláshoz elengedhetetlen dobok rendbetételét. 
- A 13 hazai meccsünkből 5 bajnokit az Aréna Savariában, 8 találkozót pedig a Haladás Sportkomplexumban rendezünk meg. A jegyek és bérletek árait ezekben a napokban alakítjuk ki, szeretnénk, ha mindenki megelégedésére történne, így minden valószínűség szerint olyan bérletet adunk ki, amellyel majd az NB I-es és az NB I/B-s meccseket is lehet majd látogatni – tette hozzá. 

A felkészülési programra vonatkozó és a bennmaradás esélyeit firtató kérdésre Marosán György elmondta, hogy amikor veszíteni fogunk, akkor is azt látják majd szurkolóink, hogy mindent megteszünk a győzelemért, a bravúrért. 
– Mi ezután is mindig nyerni akarunk, és azért hoztunk EMBEREKET a csapatba, hogy ez meg is valósuljon – fogalmazott, majd hozzátette, hogy a július 8-án kezdődő 8 hetes felkészülési program során a dunaújvárosi és a váci csapat mellett francia és dél-koreai ellenfelekkel is összemérjük erőinket.    

És, hogy ki és hol lesz az 1. ellenfelünk az NB I-ben? Ezt majd a július 9-i sorsoláson tudjuk meg. 
 

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK