Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Otthon tartotta a pontokat a DVSC

Nem tudtuk megszorongatni idegenben a harmadik helyen álló Debrecent.
Otthon tartotta a pontokat a DVSC

Péntek este a bajnokságban előkelő harmadik helyen álló, válogatott játékosokkal teletűzdelt DVSC SCHAEFFLER otthonában vendégeskedett  a Hungast SZKKA NB I-es csapata. A találkozó első perceiben gyorsan háromgólos előnyre tett szert a Debrecen, rögtön időt is kért Pődör Zoltán vezetőedző. Jót tett a rövid szünet a csapatnak, két kivédekezett támadás után felzárkóztunk 3-2-re. Nehezen találtuk Vámos és Planéta ellenszerét, a hazaiak emberelőnyben tovább tudták növelni a különbséget, 10-5. Átrohant rajtunk és gyors gólokkal folyamatosan lépett meg a DVSC, 20-10-es állásnál újra időt kértünk. Már az első félidőben lehetőséget kaptak a legutóbb jól beszálló fiataljaink és bár a játékrész utolsó perceiben közelebb tudtunk zárkózni, egy utolsó másodperces góllal 23-14-re vezetett a Debrecen a szünetben.

A fordulás után kicsit az öltözőben ragadtunk, már 12 találat is volt a hazaiak előnye, de a folytatásban védekezésben és támadásban is voltak jó periódusaink, 31-21-nél a DVSC kért időt. Az időkérés után három-nullás rohanást csinált a hazai együttes, majd helyenként szép megoldásokkal újra visszajöttünk 11-re. Sajátnevelésű fiataljainkat játszatva próbálkoztunk, dolgoztunk becsülettel, tartottuk a 11-12 gólos különbséget. Az utolsó percek csendesen csordogáltak le, de aztán a Debrecen a végéig még rátett egy lapáttal. A mérkőzésen kijött, hogy a két csapat más célokért küzd a bajnokságban, a DVSC érvényesítette a papírformát és 45-29-re győzött. A találkozón két játékosunkat, Katarina Stosicsot és Pődör Blankát is ölben kellett levinni a pályáról, reméljük, egyikük sem szenvedett súlyosabb sérülést!

A jövő héten hazai pályán folytatjuk, péntek este a Siófok együttese érkezik Szombathelyre.  

DVSC SCHAEFFLER – Hungast SZKKA 45-29 (23-14)

K&H Liga, 16. forduló, Hódos Imre Sportcsarnok

SZKKA: Balog – Csire 3, Stosics, Pődör R. 7, Gorilszka 3, Szekerczés 2, Cristina 3 Csere: Christe (K), Pődör B. 4, Horváth P. 3, Horváth A., Szmolek, Szendrei 3, Bíró 1, Virág.