Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Érvényesítette a papírformát a Ferencváros

Húsz góllal, 42-22-re nyert az FTC az Aréna Savariában.
Érvényesítette a papírformát a Ferencváros

A K&H Liga egyik legjobb csapatát, a második helyen álló, válogatottakkal teletűzdelt FTC-Rail Cargo Hungaria együttesét látta vendégül a Hungast SZKKA az NB I 19. fordulójában.

Álmosan kezdtük a mérkőzést, nem pörögtünk fel megfelelően. Sok könnyű gólt engedtünk a Fradinak, a vendégek 7 perc után már 7-1-re vezettek, azonnal időt is kért Marosán György vezetőedző. A rövid szünet után kezdtünk belelendülni, Pődör Rebeka és Bandelier volt a legaktívabb, az ő góljaiknak köszönhetően állandósítani tudtuk a 7-8 gólos különbséget. Az FTC persze más iramot diktált, gyorsan válaszoltak a találatainkra, a 25. percben vezettek először tízzel a fővárosiak, 9-19. Bandelier gólja zárta az első játékrészt, a szünetben 11-22-es állást mutatott az eredményjelző.

A második félidőt is jobban kezdte a Fradi, gyorsan növelték előnyüket a zöld-fehérek, majd egy egészpályás találattal zárkóztunk újra 11-re. Az FTC holland szélsőjét, Malesteint nem tudtuk semlegesíteni, gyors góljaival újra elléptek a vendégek, 14-29. A második játékrészben Pődör Rebekát is elveszítettük, remélhetőleg nem súlyos a sérülése. A hajrában a tetemes hátrány tudatában a csapat harci kedve is alábbhagyott. Öt perccel a vége előtt a húszgólos különbséget is átlépte az FTC, amely végül 42-22-re nyerte meg az összecsapást. Természetesen borítékolható volt a Fradi győzelme, az SZKKA készülhet tovább a fontos májusi mérkőzésekre.

Hungast Szombathelyi KKA – FTC-Rail Cargo Hungaria

K&H Liga, 19. forduló, Jv: Marton, Szabó E.

SZKKA: Tomasevics – Wald, Bandelier 4, Pődör R. 3, Mayer 3, Agbaba 2, Orbán 1 Csere: Christe (K), Varga N. 3, Horilszka 2, Virág, Horváth P. 2, Pődör B. , Szendrei 1, Forgács 1, Biró.