Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

EYOF: Pődör Blanka felszabadultan szeretne játszani!

Az azerbajdzsáni Bakiban vasárnap kezdődik a XV. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF). A 14–18 évesek számára rendezett július 21-27 közötti sporteseményen klubunk kiválósága is a nemzeti csapat tagja lesz.
EYOF: Pődör Blanka felszabadultan szeretne játszani!

Hazánk 88 sportolóval képviselteti magát, a tornán a Kun Attila vezette lány kézilabda "B"-válogatott címvédőként indul. A 15 fős nemzeti csapat legfiatalabb tagja a mi ,,Dudink”, azaz Pődör Blanka, aki már a balatonboglári edzőtáborozás idejére szervezett felkészülési tornán, az oroszok elleni meccsen is szerzett 1 gólt, majd Montenegró ellen szintén pályára lépett.

- Nagyon várom már az azeri meccseket, egészen izgatott vagyok. Szerintem idén is van esélyünk a bajnoki címre, ha odatesszük magunkat. Örülnék, ha felszabadultan tudnék játszani és ezzel a csapatot a győzelmekhez segíteni - válaszolt még az elutazás előtt érdeklődésünkre Pődör Blanka.

A magyar ifjúsági kézilabda "B"-válogatott kerete: Ballai Borbála, Csatlós Csenge, Csekő Brigitta Dóra, Kukely Anna, Mlinkó Zsófia, Pál Eszter, Pődör Blanka, Rónai Diána, Sápi Gréta, Takács Noémi, Tóth Krisztina Katalin, Török Lilly Letícia, Vajer Blanka, Világos Diána és Zsigmond Panna.

Az ifjúsági tornán a csoportmérkőzések után keresztbe mérkőznek a válogatottak az elődöntőben, illetve az 5-8. helyért. A befejező napon rendezik a helyosztó mérkőzéseket.

A torna csoportbeosztása és programja:
A-csoport: Franciaország, Románia, Hollandia, Spanyolország
B-csoport: Magyarország, Svájc, Csehország, Azerbajdzsán
július 22-24. csoportmérkőzések
július 26. mérkőzések 5-8. helyért (A3-B4,B3-A4), elődöntők (A1-B2,B1-A2)
július 27. helyosztók és döntő, az előző napi eredmények alapján!