Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Ez nem jött össze: vereség a rivális otthonában

Gyenge napot fogtunk ki, hét góllal nyert a hazai pályán játszó Érd.
Ez nem jött össze: vereség a rivális otthonában

Szombat este közvetlen riválisa, az Érd otthonában lépett pályára a Hungast SZKKA NB I-es csapata a K&H Liga 12. játéknapján. Mindkét csapat idegesen kezdte a rangadót, de a gyorsan három gólt szerző Pődör Rebeka vezérletével nyolc perc után 4-2-re mi vezettünk, rögtön időt is kértek a hazaiak. A folytatásban öt perc alatt fordított az Érd, 7-5-nél már vezetőedzőnk, Marosán György rendelte magához a játékosait. Már négy is volt a hazai előny, de Balog védéseinek is köszönhetően zárkózni tudtunk, 10-9. Az első félidő hajrájában azonban hullámvölgybe kerültünk, a hazaiaknak minden összejött, nekünk pedig semmi, így a szünetben 18-13-at mutatott az eredményjelző.

A térfélcsere után sem tudtunk feljavulni, az Érd három perc alatt berámolt három gólt, amivel egyre nehezebb helyzetbe került csapatunk, 21-13. Teltek múltak a percek, próbáltunk közelebb zárkózni, de a hazaiak tartották a 6-7 gólos távolságot, negyedórával a vége előtt 24-18 volt az állás. Tíz perccel a vége előtt újra kilenc volt a különbség, de a hajrában még indítottunk egy utolsó rohamot, 27-22-nél időt kért az Érd. A hazaiak gyorsan megrázták magukat és az utolsó percekben bebiztosították győzelmüket. Hét góllal kikaptunk a riválisunk otthonában, folytatás jövő hétvégén hazai pályán az MTK ellen.

Érd – Hungast Szombathelyi KKA 32-25 (18-13)

K&H Liga, 12. forduló, Érd Aréna Jv: Hargitai, Markó

SZKKA: Tomasevics (K), Cristina 3, Gorilszka 2, Stosics 3, Pődör R. 9, Horváth P. 3, Szekerczés , Balog (K), Csire 1, Szendrei 2, Kadlicsek 1, Virág N., Pődör B. 1, Szmolek, Forgács, Christe (K).