Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Ezüstérem a Dobó Kupán!

Szoros döntőben egy góllal maradt le az aranyéremről az SZKKA csapata a hétvégén megrendezett Dobó Kupán Egerben.
Ezüstérem a Dobó Kupán!

Legnagyobb pozitívuma a hétvégének többek között az volt, hogy a szombathelyi lányok a felkészülési tornán legyőzték legnagyobb riválisukat, a Vasast. Az angyalföldi alakulattal, pontazonossággal vezetik az NB1/B csoportját. Hétvégén három góllal verték meg a Vasas, Virág Noémi hét gólt dobott, a félidőben négy gól volt a szombathelyiek előnye.

AZ SZKKA megverte még a Nyíradony, és a Pénzügyőr gárdáját is. A vasárnap esti döntő álomszerűen alakult 13:9-re vezettek a félidőben a lányok, ám a végjátékra elfáradtak a lányok, és 26:25-re kikaptak. 

 

Füzesi Ferenc: Egy jó torna volt ahol játszottunk két nap alatt négy mérkőzést, már a csoport meccsek alatt is komoly riválisunk akadt, mivel a nyugati csoport első helyezettjével játszottunk az első nap második meccsén. Egy nagyon stabil védelemmel sikerült bizonytalanná tenni a Vasas támadójátékát és megnyerni a mérkőzést.  A második nap délelőttjén az utolsó csoportmérkőzés zajlott a Nyíradony ellen, ahol a célunk a döntőbejutás volt, illetve hogy jól gazdálkodjunk a játékoskeret erejével, és ezért nagyon sok cserével játszottunk, és nagy öröm volt számomra, hogy minden játékos, aki pályára lépett, maximális teljesítményre törekedett. Ez a pozitív gondolkodásmód ez kamatozott a döntő mérkőzésen is a házigazda Eger ellen, akivel egy nagyszerű mérkőzést játszottunk óriási tempóban nagyon szoros eredménnyel. Igaz hogy a végén balszerencsés körülmények között maradtunk alul, de a mérkőzés folyamán sokáig uraltuk a játéktempót és az eredményt is. Nagy öröm a csapat számára és elismerés a játékosnak is, hogy Pukler Glóriát választották a torna legjobb játékosának is, de meg kell jegyezni, hogy rajta kívül az egész csapat jó teljesítményt nyújtott

 

(Szombat)

Kozma Szerszám Szombathelyi KKA - Pénzügyőr SE 24:21 (15-9)

 

Futaki, Mayer 7/4, Virág 3, Pukler 4, Gaylhoffer, Szendrei 4, Szecsődi 1,
Csere: Tömő (kapus), Csépke, Pődör 2, Győrffy, Csire, Mórocz, Cser 2, Schneider 1

 

Vasas SC - Kozma Szerszám Szombathelyi KKA 20:23 (8:12)

 

Futaki, Mayer 3/2, Virág 7/2, Pukler 5, Gaylhoffer, Szendrei 4, Szecsődi
Csere: Tömő, Schneider 4, Győrffy, Cser, Pődör, Csépke, Csire, Mórocz

 

(Vasárnap)

 

Kozma Szerszám Szombathelyi KKA - Nyíradony VVTK 28:23 (15:10)

 

Tömő, Győrffy 4, Virág 3, Mórocz 1, Schneider 1, Szendrei 5, Szecsődi 1
Csere: Futaki (kapus), Csépke 1, Pődör 3, Pukler 2, Mayer 2, Csire 1, Cser 3, Gaylhoffer

 

Döntő

 

Esterházy KFSC - Kozma-Szerszám Szombathelyi KKA 26:25 (9:13)

 

Futaki, Mayer 6, Virág 3, Pukler 6 Schneider 3, Szendrei 4, Szecsődi 1

Csere: Tömő (kapus) Mórocz 2, Cser, Győrffy, Csire, Pődör, Csépke, Gaylhoffer