Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Ezúttal nem sikerült nyernünk az Alba vendégeként

Tizenhárom góllal, 35-22-re kaptunk ki Székesfehérváron.
Ezúttal nem sikerült nyernünk az Alba vendégeként

A Hungast Szombathelyi KKA NB I-es csapata az Alba Fehérvár KC vendégeként lépett pályára a K&H Liga 13. fordulójában. A fehérváriak kezdtek jobban, kihagyott lövések és eladott labdák miatt hosszú percekig nem tudtunk betalálni a meccs elején, négy-nullás állásnál rögtön időt is kért Marosán György. Emberhátrányban lőttük az első gólunkat a 10. percet, Agbaba robogott végig egy labdaszerzés után. Mayer Szabina a kapunak háttal lőtt szép gólt, de a horvát válogatott Pijevic óriási formában védett, ezért nem tudtunk közelebb zárkózni. Agbaba újabb találata után, 7-3-nál az Alba mestere, Józsa Krisztián kért időt a 17. percben. Jót tett a rövid szünet, a folytatásban gyorsan felzárkóztunk három gólra (8-5). Újra meglépett az Alba, de aztán Tomasevics pillanatai következtek. Két gólra jöhettünk volna fel, de túloldalon Pijevic megint hatalmasat védett Gorilszka ziccerénél. Az első félidő hajrájában üreskapus gólt, majd időntúli hetest is kaptunk, így a szünetben hat góllal, 13-7-re vezetett az Alba.

A második félidő elején felváltva estek a gólok, ezekben a percekben nem a védekezésről szólt a meccs. Aztán az Alba újra megrázta magát védekezésben és elhúzott kilenc találattal, 21-12. Hétméteresből sem tudtunk betalálni, a hazaiak viszont igen, így átlépték a 10 gólos különbséget is, 23-13-nál Marosán György rendelte magához csapatát. Jól védekezett a fehérvári csapat, rengeteget hibáztunk támadásban, folyamatosan nőtt a hátrány, 28-14-nél újabb időkérés következett. Fiatal kapusunk, Christe Dalma bemutatott néhány szép védést, de innen már nem volt visszaút. Az Alba végül 13 góllal, 35-22-re nyerte meg a rangadót.

Alba Fehérvár KC - Hungast Szombathelyi KKA 35-22 (13-7)

K&H Liga,  13. forduló, Köfém Sportcsarnok,  Jv:  Horváth P., Marton B.

SZKKA: Tomasevics – Wald 2, Bandelier 2, Gorilszka 3, Pődör R. 2, Agbaba 2, Orbán Csere: Mayer 4, Horváth P. 2, Virág 1, Pődör B. 3, Varga N. 1, Szendrei , Christe (K).

címlapfotó: Alba Fehérvár KC Facebook,  Peka Roland