Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Farkas József: kapusaink folyamatosan jobbak és jobbak akarnak lenni!

Kapusedzőnk szerint hálóőreink akarata és küzdeni akarása odavezet, hogy még jobban és hatékonyabban védjenek.
Farkas József: kapusaink folyamatosan jobbak és jobbak akarnak lenni!

Farkas József edző már a felkészülési időszak első hetében elkezdte a felnőtt kapusokkal való foglalkozást, aztán persze az utánpótlás korú kapusokat is bevonta. Az első héten már 3 edzést tartott az NB I/B-s hálóőröknek.

– Hogy dolgoznak kapusaink?

– Örülök, mert nagyon jól dolgoznak kapusaink mind felnőtt-, mind utánpótlás szinten. Új kapusunk, Terenyi Bianka beépülésével sem volt probléma, Ő az NB I-ből érkezett hozzánk. Úgy gondolom, hogy az egyik legerősebb posztunk a kapusposzt, nagyon jó játékosokat tudunk bevetni.

– A 3 kapus, Terenyi, Schneck és Lugosi jó alanyok?

- Nagyon jó velük dolgozni, mert látom rajtuk azt az akaratot és küzdést, amely azt üzeni, hogy folyamatosan jobbak és jobbak akarnak lenni. Jó érzés, hogy hallgatnak rám és betartják azokat a kisebb intelmeket is, amelyek ahhoz vezetnek hosszú távon, hogy még erősebb és hatékonyabb kapusok legyenek.

– Az utánpótlás korosztállyal foglalkozó edzők örültek a kapusképzésnek?

- Az utánpótlás-edzőkön azt láttam, hogy nagyon pozitívan vették, hogy az utánpótlás korú kapusokkal külön is foglalkozunk. Nagy szükség van rá, hiszen a kapusok esetében sok esetben még felnőtt korban is megmutatkoznak az alapképzés hiányosságai. És ezt bizony már elég nehéz korrigálni felnőttként.

Terenyi, Schneck és Lugosi pénteken már megmutathatja tudását, a HVSE Sport Kft. – SZKKA Magyar Kupa meccs 18 órakor kezdődik a Rohonci úti Haladás Sportkomplexumban.  

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK