Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Vereség a Hypo elleni zárt kapus edzőmeccsen

Nem igazán tudtunk felpörögni, sok hibával játszottunk a felkészülési mérkőzésen.
Vereség a Hypo elleni zárt kapus edzőmeccsen

A karácsonyi szünet után és a jövő szombati, Honvéd elleni hazai bajnokit megelőzően péntek este zárt kapus felkészülési mérkőzésen fogadtuk az osztrák rekordbajnok és sokszoros BL-győztes Hypo Niederösterreich együttesét, mellyel a kiváló kapcsolatnak köszönhetően nyaranta is rendszeresen összemérjük tudásunkat. Az edzőmeccs első perceiben felváltva estek a találatok, majd a hibáinkat és a szellős védekezésünket kihasználva elhúzott a bécsi gárda, negyedóra játék után 5-11-es állásnál időt kért Vida Gergő vezetőedző. A rövid szünet után sem változott markánsan a játék képe, mi pontatlanul, a vendégek pedig harcosan játszottak, így nem sikerült zárkóznunk, 8-14.

A félidő hajrájára kezdtünk végre életjelet mutatni, keményebb védekezéssel és gyors gólokkal felzárkóztunk kettő találatra, a szünetben 12-14-et mutatott az eredményjelző. A félidő megtörte a lendületünket, a második játékrészt is visszafogottan indítottuk, sokáig nem is változott a különbség. Csendesen csordogált a találkozó, mindig akkor hibáztunk bele támadásban, amikor egyenlíthettünk volna. Az 52. percben aztán megtört a jég, sikerült egalizálnunk, de aztán a szoros végjátékban is kimaradt a lövéseink, így a Hypo végül három góllal, 31-28-ra megnyerte a felkészülési mérkőzést.

Szombathelyi KKA – Hypo Niederösterreich 28-31 (12-14)

Nemzetközi felkészülési mérkőzés, Haladás Sportkomplexum II-es pálya

SZKKA gólszerzői: Kazai 2, Pődör B. 9, Pődör R. 6, Pálffy 2, Varga N. 3, Szmolek 2, Kulcsár 2, Szeberényi 1, Balogh P. 1.