Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Felelősek vagyunk közösségünkért!

Leálltunk a csapatedzésekkel, dr. Unger Péter csapatorvos pedig néhány jó tanáccsal látott el bennünket, hogy megakadályozzuk a vírusfertőzés elterjedését.
Felelősek vagyunk közösségünkért!

A koronavírus elterjedésének megelőzése érdekében a Magyar Kézilabda Szövetség - a kormányhatározattal egyetemben - azt a döntést hozta, hogy határozatlan időre beszünteti minden korosztályban a versenyeztetést.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia
vezetősége és szakmai stábja ma reggel egyeztetett dr. Unger Péter csapatorvossal, és azt a felelősségteljes döntést hoztuk, hogy határozatlan időre minden korosztályban leállítottuk a csapatedzéseket.

Az SZKKA
hatalmas bázissal rendelkezik, több száz sportolónkért, azok családjáért és környezetéért is felelősek vagyunk, ezért úgy gondoltuk, megkérjük klubunk sportorvosát, dr. Unger Pétert, hogy foglalja össze néhány mondatban a legfontosabb teendőket és óvintézkedéseket, amikkel segíteni tudjuk, hogy meggátoljuk a vírusfertőzés elterjedését.

A legfontosabb dolgok, amit minden ember személyesen megtehet a jelenlegi válság leküzdése és mérséklése érdekében:


Tartsuk be az összes meghozott és jövőben meghozandó, társas érintkezéseket korlátozó intézkedést.

Kerülni kell a fizikai érintkezést, mint a kézfogás vagy éppen a puszi adása, hiába része ez kultúránknak. Ezen kívül, ha valaki tüsszent, használjon zsebkendőt, amit utána kidob.

Csak rendkívül indokolt esetben mozduljunk ki otthonról, ha szabad levegőre megyünk, kerüljük a másokkal való, 2 méternél közelebbi találkozást.

Jusson eszünkbe, hogy viselkedésünkkel másokat is megfertőzhetünk (időseket és betegeket is), gyorsíthatjuk a vírus terjedését.

Tartsuk be a személyes higiéniai előírásokat: mossunk sűrűn kezet, és ne piszkáljuk az arcunkat.

A szakmai ajánlások szerint a legalább 20-30 másodperces alapos, szappanos kézmosás, ami a kiterjed a kézhátra, az ujjvégekre és az ujjak közti területre, elpusztítja a kézen lévő kórokozókat. Ezáltal segít a vírus terjedésének lassításában.

Unger Péter munkában
U
nger Péter munkában