Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Felkészülés: egy góllal kikaptunk az Egertől

Rengeteg hibával játszottunk, sok gólt kaptunk az Eszterházy SC-től.
Felkészülés: egy góllal kikaptunk az Egertől

Szerdán kora délután az NB I/B Keleti-csoportjában szereplő Eszterházy SC Eger együttesét látta vendégül NB I-es csapatunk az ötödik nyári felkészülési mérkőzésén. Gyors gólváltással indult a találkozó, majd Tomasevics védései után gyors gólokkal kezdtük egyre jobban ellépni, 8-3-nál időt is kért a vendégcsapat. Sok hibával folytattuk a találkozót, nem volt elég kemény a védekezésünk, könnyű gólokat engedtünk az Egernek, amely így felzárkózott 10-9-re, rögtön időt is kért Marosán György vezetőedző. Hosszú szombathelyi gólcsendet Pődör tört meg két bombával, de a szellős védekezésünk miatt a vendégeknek mindig volt válasza, 16-16-nál újra magához rendelte csapatát az SZKKA trénere. A szünetig nem változott a játék képe, 19-18-at mutatott az eredményjelző.

A vendégek lőtték a második játékrész első találatát, majd újra Pődör villant meg kétszer, 21-19. Balog szép védésekkel szállt be a meccsbe, így megint kezdtünk elhúzni, 23-19-nél időt kértek a vendégek. A lelkesen játszó Eszterházy a folytatásban újra kiegyenlített (26-26), majd kétgólos előnyünknél 8 perccel a vége előtt újabb egri időkérés következett, 29-27. A hajrában rengeteg rossz döntést hoztunk, így az utolsó fél percet döntetlen állásról vártuk. Az utolsó támadást elrontottuk, a vendégek pedig egy időntúli hétméteressel 32-31-re megnyerték a felkészülési mérkőzést. Folytatás szombaton a Kozármisleny ellen, szintén hazai pályán az Aréna Savariában. 

Szombathelyi KKA – Eszterházy SC Eger 31-32 (19-18)

Felkészülési mérkőzés, Aréna Savaria

SZKKA: Tomasevics – Csire 4, Horváth P. 2, Beganovic 4, Pődör R. 9, Stosics 3, Borba 2 Csere: Szendrei 3, Forgács, Virág, Prkacin 3, Balog (K), Szmolek 1, Papp P., Biró, Christe (K).