Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Felmérésekkel, tesztekkel indult el a „Jövő Tehetsége” programunk

Felmérésekkel, tesztekkel indult el a „Jövő Tehetsége” programunk

Korábban már beharangoztuk, hogy klubunk idén elindítja a Jövő Tehetsége programot, amelynek lényege, hogy a magas szintű edzések mellett egyénre szabott, további speciális képzéseket biztosítunk utánpótlásbázisunk azon tehetségeinek, akik hosszú távon az SZKKA-ban képzelik el jövőjüket, pályafutásukat.

Örömmel számolhatunk be róla, hogy a Jövő Tehetsége programunk a héten hivatalosan is útjára indult: az SZKKA első embere, Pődör Zoltán, erőnléti edzőnk Vincze Tamás, valamint Lengyák György atlétika-edző vezetésével felmérésekkel, tesztekkel kezdődött a program. Az eredmények kiértékelése után stábunk összeállítja a kiválasztott játékosoknak a személyre szabott erőnléti és atlétikai edzésterveket, valamint az élsporthoz elengedhetetlen megfelelő étrendet. A fejlesztéseket már a szezon hajrájában és elkezdjük és a játékosok a nyárra is egyéni programot kapnak, hogy megfelelő állapotban térhessenek vissza a pihenőről.

A Jövő Tehetsége program első csoportja a 2005, 2006, 2007-es korosztályból került ki és az elmúlt időszakban nyújtott teljesítménye, elhivatottsága alapján az alábbi tehetségeink lettek kiválasztva: Ihász Brigitta, Török Fanni, Tóth Bettina, Kasper Lilien, Pál Zsóka, Pál Kata Zsóka, Szákovics Hanna, Lékai Odett, Rákos Tifani és Pados Brigitta.

Természetesen utánpótlásbázisunk fiatalabb fiatalabb játékosainak is érdemes hétről-hétről odatennie magát, hiszen folyamatosan figyeljük, hogy kik kerülhetnek be a Jövő Tehetsége programba, a második csoport tagjait a 2008, 2009, 2010-ben született tehetségeink közül választjuk ki.