Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Fiatal kölcsönjátékosaink ragyogó debütálása

Csapó Kincső és Wald Kíra is jó játékkal mutatkozott be csapatunkban.
Fiatal kölcsönjátékosaink ragyogó debütálása

Mint ismert, az SZKKA NB I-es csapata végig kiélezett küzdelemben egygólos vereséget szenvedett a DKKA vendégeként a bajnokság nyitófordulójában. A vereség ellenére mindenképp pozitívumként kell megemlítenünk, hogy mindkét Siófokról érkező fiatal kölcsönjátékosunk nagyszerű teljesítménnyel debütált csapatunkban: Tomasevics piros lapja után a 18 éves Csapó Kincső szinte a teljes második félidőt a pályán töltötte és számos bravúrt bemutatott fontos pillanatokban.

- Az első félidőben nagyon jól játszottunk, szerencsére minden összejött. A második félidőben Tomasevics kiállítása miatt lehetőséget kaptam megmutatni, hogy mit is tudok. Nagyon izgultam és boldog is voltam egyszerre, hogy a volt klubom ellen tudok bizonyítani. A második félidőben sok hibát ejtettünk, sok helyzet kimaradt, de összességében nagyon elégedettek lehetünk magunkkal, mert az utolsó másodpercekig jól harcoltunk. Jó érzés volt tétmérkőzésen így bemutatkozni, úgy érzem, hogy jól is ment a védés. Remélem, hogy Marosán György is így gondolja. Szerintem tudunk meglepetéseket okozni a bajnokságban – értékelt Csapó Kincső, akit természetesen a szerdai, Siófok elleni meccsről is kérdeztünk.

- Nyilván nagy a különbség az erőviszonyok között, de nem feltartott kezekkel fogunk pályára lépni. Szeretnék bizonyítani kicsit az otthoniaknak. Ismerem a lányokat, ők is ismernek engem és alig várom, hogy mi sül ki ebből a meccsből – nyilatkozta fiatal kapusunk.  

A 19 esztendős, szintén Siófokról kölcsönvett Wald Kíra mindössze másfél hete készül az SZKKA-val, ennek ellenére bátor játékkal és 5 dobott góllal mutatkozott be a DKKA ellen.

- Pörgős mérkőzés volt, mindkét csapat remekül fel volt készítve a találkozóra. Sajnálom, hogy a végén egy góllal alulmaradtunk, megérdemeltük volna a győzelmet. Nagyon jó érzés volt tétmeccsen is bemutatkozni az SZKKA-ban. Örülök, hogy ennyi lehetőséget kaptam. A Siófok ellen is szeretnénk egy jó meccset játszani. Ez egy jó alkalom lesz arra, hogy gyakoroljunk azokra a mérkőzésekre, ahol kötelező lesz a siker. Van szerencsém ismerni az ellenfél játékosait, tudom, hogy milyen játékerőt képviselnek – mondta a balszélső.

Ezúton is szeretnénk még egyszer megköszönni a Siófoknak, hogy a segítségünkre siettek ebben a nehéz helyzetben és kölcsönadták két tehetséges játékosukat.