Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Fókuszban a tanulás és a kézilabda

Vezetőségünk a Parlamentben tárgyalt a szlovák szövetség alelnökével életpályamodellünk népszerűsítéséről és egy nemzetközi utánpótlás-kupa lehetőségéről.
Fókuszban a tanulás és a kézilabda

Az ELTE Savaria Egyetemi Központtal évek óta tartó virágzó együttműködésünknek köszönhetően a sportolás mellett teljes életpályamodellt biztosítunk a játékosainknak. Célunk, hogy az NB I-es fejlődés mellett diplomás sportolókat neveljünk. Ezt a programunkat szeretnénk a határon túlon is népszerűsíteni, hogy azok fiatal tehetségek, akik a minőségi kézilabda mellett tanulni is szeretnének, egy élhető városban, Szombathelyen megtalálhassák a számításait.

Ennek érdekében Dr. Hende Csaba tiszteletbeli elnök, Pődör Zoltán ügyvezető és Pődör Rebeka csapatkapitány a Parlamentben egyeztetett a szlovák kézilabda szövetség alelnökével, Kelecsényi Ernővel.

Tiszteletbeli elnökünk, Dr. Hende Csaba is kiemelte, hogy mekkora értéke a városnak az ELTE Savaria Egyetemi Központ, mellyel együttműködve klubunk diplomás profi sportolókat nevel ki, mint például a találkozón résztvevő csapatkapitányunk, Pődör Rebeka, aki most szerzett színötös diplomát az egyetemen. Tiszteletbeli elnökünk elmondta, Szombathelynek a határhoz való közelsége is csábító lehet a tanulni is vágyó szlovák tehetségek számára.

A szlovák szövetség vezetője, Kelecsényi Ernő is üdvözölte a programunkat és a népszerűsítésére tett javaslatunkat. A szombathelyi kézilabdaklubnál zajló kiváló szakmai munka és a magas szintű képzés már eddig is népszerű és vonzó volt a szlovák fiatalok számára, elég ha csak Győri Viktóriát, Zsákovics Sárát, vagy a most érkező Hornyák Pannát említjük, de a sportvezető úgy fogalmazott, a továbbtanulás szempontjából Szombathely városa eddig nem volt a térség tehetségeinek a látókörében, akik inkább Budapest felé kacsingattak. Mostantól azonban vállalja azt a feladatot, hogy népszerűsíti és felvázolja klubunk programját azoknak a sportolóknak, akik a minőségi kézilabda mellett tanulni is szeretnének, onnantól kezdve pedig a döntés az ő kezükben lesz.

A parlamenti megbeszélésen a vezetőségünk megragadta az alkalmat arra is, hogy a legutóbbi elnökségi ülésen a szülők részéről felmerült versenyeztetési problémára megoldást találjon. Klubunk részéről ötletként merült fel, hogy a határon túli baráti klubunkkal, a Dunaszerdahellyel több nemzetközi mérkőzést játszanak az utánpótlás-csapataink, méghozzá egy rendszeres kupasorozatban. A nemzetközi mérkőzéseken a gyerekek a fejlődés mellett tanulhatnak egymástól, megismerkedhetnek külföldi hasonló korú gyerekekkel, illetve más országok kézilabda kultúrájával, ezáltal pedig még nagyobb értéket képviselhetnek.

A szlovák szövetség alelnöke, Kelecsényi Ernő abszolút pozitívan fogadta az elképzelést, támogatásáról biztosította klubunkat és minden segítséget megadnak a sorozat szervezésében és lebonyolításában.

A parlamenti látogatás egy parlamenti idegenvezetéssel és közös ebéddel zárult.