Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Fölényes győzelem az első edzőmeccsen

21 góllal, 37-16-ra nyertünk a Szent István SE elleni felkészülési mérkőzésen.
Fölényes győzelem az első edzőmeccsen

Pénteken délelőtt az Aréna Savariában játszotta első nyári felkészülési mérkőzését a Szombathelyi KKA NB I-es csapata, amely a másodosztályú Szent István SE együttesét fogadta. A korai időpont ellenére a közönség igazi meccshangulatot varázsolt a csarnokba. Pődör Rebeka hétméteresével indult, majd a hosszú sérülésből visszatérő Csire Fanni ejtésével folytatódott a találkozó. Tomasevics remek védéseket mutatott be, a túloldalon pedig Beganovic és Ana Luiza Borba is góllal mutatkozott be, 6-1-nél időt kértek a vendégek. Működött a védekezésünk is, ebből pedig gyors gólokkal tudtuk növelni a különbséget. Balog is jól védett, így a szünetben már 10 góllal vezettünk, 18-8.

A második félidőt jobban kezdte a vendégcsapat, 19-12-nél Marosán György rendelte magához övéit. Hosszú hazai gólcsendet Horváth Petra tört meg egy távoli bombával, majd Beganovic labdaszerzése után közelről is betalált. Visszaállt a tízgólos differencia, újra a SZISE kért időt. Csapatunk kitűnő hozzáállással a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét, így egyre duzzadt a különbség. Látványos támadásokkal és gólokkal is kiszolgáltuk Szurkolóinkat, végül 37-16-ra nyertük meg első felkészülési mérkőzésünket.

Szombathelyi KKA – Szent István SE 37-16 (18-8)

SZKKA: Tomasevics – Csire 5, Horváth P. 3, Beganovic 4, Pődör R. 4, Virág 2, Borba 8 Csere: Balog (K), Stosics, Szendrei 6, Prkacin 3, Biró 1, Forgács 1, Szmolek, Papp P., Christe (K).