Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Főnix Kupa: 8. helyen zárt U11-es csapatunk

Az U10-es csapatoknál még nem számolják az eredményeket, de tudjuk, hogy a mieink valamennyi meccsüket megnyerték Debrecenben.
Főnix Kupa: 8. helyen zárt U11-es csapatunk

A cívisvárosban 12. alkalommal rendezték meg a Főnix Kupa utánpótlás tornát, egyesületünket, Debreczeni Luca U10-es és Debreczeni György U11-es csapata képviselte. Az idei tornára közel száz csapat nevezett. Az U10-es korosztály esetében 12 csapat két 6-os csoportban küzdött meg a minél jobb helyezésekért, a mieinket a ,B’ csoportba sorsolták. Ebben a korosztályban még az eredményt nem számolták. Elutazás előtt Debreczeni Luca edző jó játékot várt a lányoktól, akik olyan csapatokkal játszhattak, akikkel még nem találkoztak. Ez külön motivációt adott a lányoknak. Most nézzük, hogyan sikerült a 3 napos megmérettetés. 

Az U10-es torna 1. fordulójában a DKKA volt az ellenfél. 
A 6 órás utazás ellenére fantasztikus meccset játszott U10-es csapatunk Debrecenben, a Főnix Kupán! 
- Nagyon dinamikusak voltak a lányok, aminek nagyon örülök. Remélem ezzel a lendülettel folytatjuk szombaton is. A zárójeles eredményünk 18-7 lett a DKKA ellen, de ugye itt nem számolják az eredményt - értékelte a meccset Debreczeni Luca edző.

Aztán, már a 2. nap délelőttjén is jobbnak bizonyult ellenfelénél U10-es csapatunk!
-Ismét egy sokgólos meccsen vagyunk túl. Lehetőségünk volt gyakorolni a gyors indulást és a védekezést! Tudtunk arra figyelni, hogyan is kell lábbal védekezni! Nagyon jól ment a délelőtti meccs! A zárójeles eredményünk: SZKKA – Debreceni Sportcentrum 27-3 lett, délután fél 3-kor folytatjuk – értékelte a 2. fordulót Debreczeni Luca edző.

A 3. fordulóban: SZKKA - KKHSZ (Hajdúszoboszló) 18:2
- Elképesztően jól védekeztünk ezen a meccsen, le a kalappal a lányaim előtt! Ezt gyakoroltak az elmúlt két hétben! Nagyon büszke vagyok rájuk! Ez egy gyönyörű csapatmunka volt – összegezte a szombati 2. meccset Debreczeni Luca edző. 

Vasárnap, a torna 4. fordulójában a Kecskemét ellen lejátszott meccs nívója a közelében sem volt a tegnapiaknak. 
- Álmosak voltuk és fáradtak, a zárójeles eredmény így is 15-5 lett a javunkra. Most készülünk az utolsó meccsre, reméljük arra még egyszer fel tudunk pörögni – értékelte a meccset Debreczeni Luca edző. 

Az 5. fordulóban 
– Igazán jól sikerült ez a hétvége! Hatalmas gratuláció a lányaimnak! Pörgősek, dinamikusak és bátrak voltak! Sok mindent tudtunk gyakorolni, aminek külön örülök! Köszönöm a szülőknek a támogatást és azt, hogy egy egységként ott vannak a csapat mögött! Nélkülük nem tartanánk ott, ahol vagyunk! Még egyszer nagy taps a lányoknak – értékelte az utolsó fordulót és a 3 napos tornát Debreczeni Luca edző. 
A zárójeles eredmény egyébként SZKKA - Balmazújváros II 19-6 lett. 

Az U11-es csapatunkat a 12 csapatos mezőny C csoportjába sorolták. 
- Érdekes mérkőzések lesznek, hiszen a Szeged és a Kozármisleny csapataival is játszottunk már januárban. Nekünk ez lesz a külön motiváció – fogalmazott elutazás előtt érdeklődésünkre Debreczeni György edző.
U11-es csapatunk első ellenfele a Kozármisleny SE volt. Péntek délután döntetlent értünk el.
SZKKA - Kozármisleny 12:12- Nagyon jól védekeztünk, nagyon meleg volt a csarnokban. Egy kis szerencse kellett volna a győzelemhez, de így is megérdemlik a dicséretet a lányok - értékelte az 1. napi meccset Debreczeni György edző.

A 2. fordulóban aztán már U11-es csapatunk is diadalmaskodott a Főnix Kupán: SZKKA - Kecskemét 17:13! 
- Az első félidőben sokat hibáztunk, főleg védekezésben. A másodikban viszont egy kis tigris csapat ment a pályára és parádés védekezéssel, Ádám Juli vezérletével gyönyörű gólokat lőttünk. A szülők hatalmas buzdítása mellett biztos sikert tudtunk elérni. Gratulálok a lányoknak – értékelte az összecsapást Debreczeni György. 

Lányaink az utolsó csoportmeccsen, szombat délután a szegediek ellen léptek pályára. Sajnos a harmadik meccsünkre teljesen szétestünk. 
- Semmi nem ment, nagyarányú vereséget szenvedtünk. A Szeged csapata friss volt, átfutott rajtunk. Ezt most el kell fogadnunk, készülünk a helyosztókra – fogalmazott az edző. SZEGED-SZKKA 21:9

Vasárnap pedig már a helyosztó meccseket játszották Debrecenben, a Főnix Kupán. A mieink rosszabb gólkülönbségük miatt sajnos csak a 7-9 helyért vívott csatában folytathatták. Az első meccsen: SZKKA Debrecen 20:5!!!
- Sajnos reggelre eggyel több betegünk lett, KONECSNI KITTI belázasodott, így még kevesebben lettünk. A lányok szépen kézilabdáztak, nagy akarattal kezdtük el a meccset, aminek nagy arányú győzelem lett az eredménye. Mindenben jobbak voltunk ellenfelünknél. Gratulálok a lányoknak – értékelt Debreczeni György edző. 

A következő meccsen Hajdúnánás csapata ellen sajnos nem sikerült nyerni. 
- Elfáradtunk, elfogytunk. Három napon át küzdöttek a lányok, mindent megtettünk a győzelmekért. Sajnos technikailag le vagyunk maradva az élcsapatokhoz képest. Mindenképpen hasznos volt ez a három nap, pontosan látjuk az erényeinket és a gyengeségeinket. Holnaptól folytatjuk a felkészülést. Januárban játszottunk 14 mérkőzést nem is akármilyen ellenfelekkel szemben. Tanulnunk kell ebből. Gratulálok a lányaimnak, ügyesek voltak. Azt gondolom jó kis csapatunk lesz a közeljövőben! Köszönöm a szülőknek a sok segítséget, a betegeinknek mielőbbi gyógyulást kívánok – foglalta össze a 3 napos torna tapasztalatait Debreczeni György edző. 

A torna végeredménye: 1. K. Szeged SE, 2. FTC KN Kft., 3. Pumukli KUA…8. SZKKA.