Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Fontos pontokat hagytunk Budaörsön

Négy góllal kikaptunk a rivális otthonában.
Fontos pontokat hagytunk Budaörsön

Közvetlen riválisunk, az újonc Moyra-Budaörs Handball otthonában játszottunk fontos rangadót a K&H Liga nyolcadik játéknapján. Egy eladott labda után a hazaiak szereztek vezetést, majd három ziccert és egy büntetőt is kihagytunk. Jókor jöttek Tomasevics védései, így kétgólos hátrányból gyorsan fordítottunk 3-2-re. Ezt követően a mi perceink következtek, jó labdaszerzésekből gyors gólokat tudtunk szerezni, 8-5-re vezettünk a félidő közepéhez közeledve, amikor időt kért az újonc trénere, Buday Dániel. A folytatásban sem lehetett panasz a védekezésünkre és a kapusteljesítményre, aminek köszönhetően elhúztunk öt góllal is, 9-14. A hazaiak másfél perc alatt dolgoztak hátrányukon, 11-14-nél már Marosán György kért időt. A félidő hajrája a Budaörsé volt, a hazaiak feljöttek egy gólra, a szünetben 15-16-ra vezettünk.

A fordulást követően felváltva estek a gólok, majd a 37. percben először a meccsen átvette a vezetést a Budaörs, 19-18. Rettentően szorosan, izgalmasan alakult a rangadó, hol a mieinknél, hol a hazaiaknál volt az előny egy góllal. Gorilszka góljára villámgyorsan jött a válasz, az utolsó negyedórába lépve 23-23 volt az állás. Jól használta ki emberelőnyét a Budaörs, két gólra meglépett a hazai együttes, Marosán György időkéréssel próbálta megtörni a rózsaszínmezesek lendületét. A legrosszabbkor kerültünk hullámvölgybe, az utolsó tíz percet négygólos hátrányból vártuk, 27-23. A hajrára teljesen szétestünk, a Budaörs elhúzott hat találattal is, újabb fordulat pedig nem volt a meccsben. A rangadót a hazai pályán játszó Moyra-Budaörs Handball nyerte 32-28-ra.

Ezúttal sem fantasztikus Szurkolóinkon múlott a pontszerzés, köszönjük, hogy idegenbe is elkísérték és végig buzdították a csapatok!

Moyra-Budaörs Handball – Hungast Szombathelyi KKA 32-28 (15-16)

K&H Liga, 8. forduló, Jv: Hargitai, Markó

SZKKA: Tomasevics – Csire 2, Horváth P. 7, Pődör R. 5, Gorilszka 5, Stosics 4, Kadlicsek 4 Csere: Balog (K), Virág, Szendrei, Prkacin 1, Pődör B., Szmolek, Gheorghe, Lubjanaja.