Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Főszerepben a testvérpárok!

Az iskolakezdés alkalmával, az INTERSPORT-tal közösen tornafelszerelés-csomaggal segítettük a „nagycsaládos” kézilabdázóinkat, közben felnőtt csapatunk tagjai meglepték az épp ma születésnapos Szabó Johannát!
Főszerepben a testvérpárok!

Péntek este gyereksereg lepte el az SZKKA Berzsenyi téri klubirodáját. A felnőtt csapat vezetősége és játékosai meglepetéssel készültek a kicsiknek és szüleiknek, megkönnyítve ezzel a szeptemberi tanévkezdést.

Pődör Zoltán, a klub ügyvezető elnöke bevezetőjében elmondta, a felnőtt csapat történelmet írt azzal, hogy veretlenül jutott fel a világ egyik legerősebb bajnokságába, ezzel a városnak 44 év után újra van élvonalbeli női kézilabdacsapata. A klub hatalmas utánpótlásbázissal rendelkezik, hiszen több mint négyszáz gyermek sportol egyesületünknél, ennek a sikernek pedig mindenki egyaránt részese.

– Évek óta egy összetartó közösség vagyunk. Az előző szezonban a felnőtt csapattal kiharcoltuk az első osztályú tagságot, azt pedig mindenki, aki itt ül – a gyerekek és a szülők is – büszkén vállalják, hogy részesei lehetnek annak, hogy 44 év után van NB I-es csapata a városnak. Természetesen nemcsak a pályán, azon kívül is támogatjuk sportolóinkat, hiszen a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia tényleg egy nagy család. Mivel több „nagycsaládos” kézilabdázónk – tizenöt testvérpár, harminc gyerkőc – is van, arra gondoltunk, az iskolakezdés alkalmával is segítenénk a gyerekeket, megkönnyítve beiskoláztatásukat, amely elég nagy terhet jelent a szülőknek. Örömmel vettük, és köszönjük, hogy városunk egyik legnagyobb és legnépszerűbb sportszerforgalmazó cége, az INTERSPORT is a kezdeményezés mellé állt szponzorként, így egy-egy tornafelszerelés-csomagot tudtunk összeállítani a lányoknak. Tudom, hogy a fiataloknak is nagy erőfeszítés, hogy az iskola mellett ilyen sportteljesítményt hoznak nap, mint nap, de továbbra is arra kérem őket, hogy sok ötöst, vagy piros pontot vigyetek haza, továbbra is az iskola legyen az első, hiszen csak úgy tudnak mellette becsülettel sportolni – zárta szavait Pődör Zoltán.

A lurkók között akadt egy hármas testvérpár is, Sebestyén Emese, Csenge és Rege, mindannyian nálunk kézilabdáznak.

– Októberben leszek tíz éves, a húgaim pedig hét évesek. Négy éve kézilabdázom, Debreczeni Luca az edzőm. Igazából nincs kimondottan kedvenc játékosom a nagy csapatból, mert mindenkit ugyanannyira szeretek, nehéz lenne külön kiemelni valakit. Amikor csak tehetjük, mindig kimegyünk a meccseikre, és szurkolunk nekik – mesélte fülig érő szájjal a testvérpár legidősebb tagja, Csenge. 

És ezzel még nincs vége. Véletlen egybeesés, hogy a harminc gyerkőc közül Szabó Johannának éppen ma van a születésnapja, természetesen róla sem feledkezett el az SZKKA. A felnőtt játékosok tortával, egy aláírt sállal és egy fényképpel lepték meg Johannát, a csapat pedig együtt énekelve köszöntötte fel az ünnepeltet.