Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Francia kapcsolat: elutazott csapatunk a Mios Toro's Cup-ra

A tavaszi szünetben Franciaországban, rangos nemzetközi tornán szerepel serdülő csapatunk. A részletekről Pődör Zoltánnal, klubunk ügyvezető elnökével, a csapat edzőjével beszélgettünk.
Francia kapcsolat: elutazott csapatunk a Mios Toro's Cup-ra

Elnök úr! Minek köszönhető, hogy részt vehet a 6 nemzet tornáján a serdülő csapatunk?
- Megtiszteltetés a franciaországi nemzetközi tornán történő részvétel, amely egy hosszú előkészítő munka első állomása. Tavaly nyáron kezdődött még a kapcsolatfelvétel több külföldi klubbal, amelynek célja az volt, hogy csereprogram keretében megszervezzük lányaink edzőtáborokban, nemzetközi tornákon történő részvételét. A nemzetközi eseményekről visszatérve, lányaink átadják a tapasztalatokat, ezáltal a közösség is fejlődik, de az edzők is előreléphetnek. Örülünk, hogy mi képviselhetjük Szombathely városát, egyben hazánk kézilabda-életét. Érdekesség, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség részéről Zsiga Gyula szakmai igazgató jó utat, szakmai sikert és hazánk eredményes képviseletét kívánta.

Melyik francia csapattal sikerült együttműködésbe lépni?
- A nagyon rangos színvonalat képviselő, a francia II. osztály élén álló Merignac Handball Club az első perctől kezdve nyitott volt a kapcsolatfelvételre. Érdekesség, hogy náluk, az I. osztályban csupán 10 csapat szerepel, tehát nagyon nehéz bekerülni az élvonalba, de partnerünknek most komoly esélye van erre. A tavaszi szünetben az ő meghívásukra veszünk részt. Ez immár a 3. alkalommal megrendezendő torna, amelyet idén 6 (francia, német, belga, spanyol, portugál és magyar) csapat aktív részvétele mellett bonyolítanak le. Először U15-ösnek írták ki a rangos tornát, majd a versenykiírás 2003/2004-es korosztályra pontosította a résztvevők körét. Ennek nagyon örültünk, hiszen a 2016/2017-es szezonban, a Ferencváros előtt a mi U13-as korosztályunk nyerte meg az U13 I. osztályú bajnokságot, tehát jó erőket képviselünk. 

Mit várunk, milyen célokkal érkezünk majd Franciaországba?
- Szeretnénk maximálisan képviselni a klubunkat, városunkat és hazánkat. Az élbolyban akarunk végezni, egy dobogós helyezéssel elégedettek lennénk. Sajnos a legutóbbi bajnoki mérkőzésünkön egyik legjobb játékosunk, Farkas Nerina megsérült, műtétre is szükség lesz, a beavatkozás április 6-án lesz, ami után 2 héttel már edzésbe is állhat. Az SZKKA mindenben segítette és segíti is Nerinát és a családot, most is a csapattal tart, mert a jelenléte is sokat számít majd, mert vele lesz teljes és erős a csapatunk.

Mi a program, mennyi mérkőzést játszanak a csajok?
- Nagyon kemény és megerőltető lesz a torna, hiszen napi 3 meccset kell lejátszani, összesen tehát 6 összecsapásunk lesz, ez óriási odafigyelést, igénybevételt jelent. Fejben, erőnlétben nagyon ott kell lenni, de nem panaszkodunk, hiszen az állóképességünk kiváló, a csapat felkészülten várja a megmérettetést. Nagy kaland lesz az utazás, a repülés, de szakmailag is nagy kihívás lesz ez a 4 nap, de nem tartunk semmitől, hiszen az SZKKA közössége kiválóan szocializálódott. 

Kik alkotják a csapatot?
- Farkas Nerina, Farkas Hanna, Győrffy Luca, Horváth Anna, Horváth Lilla, Juhász Anna, Lakatos Lizett, Lőrincz Brigitta, Pődör Blanka, Sámson Petra, Szekér Petra, Szentgyörgyvári Lia, Szuhogyi Rebeka, Tamási Kata, Tóth Nóra, Varga Vanessza, Wagner Dóra és Pődör Zoltán edző.

Kiváló csapatunk a péntek reggeli órákban kelt útra, először Budapestre, a Liszt Ferenc Repülőtérre utaznak, majd a Budapest – Bordeaux repülőút következik. A mintegy 2,5 órás repülés után még egy 45 km-es buszozás vár a csapatra. Pődör Zoltánék a kora esti órákban érkeznek Mios városába. 

A március 31-április 1 közötti franciaországi torna eredményeiről weboldalunkon és közösségi oldalunkon is értesülhetnek. Hajrá SZKKA, gyerünk csajok!