Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Gódor Mihály az új kapusedző

A kiváló, nemzetközileg is elismert szakember amiben csak tudja, segíti klubunkat.
Gódor Mihály az új kapusedző

NB I-es csapatunk korábbi kapusedzője, Farkas József távozásáról ITT írtunk, az alábbiakban pedig már a szakmai munka folytatásáról számolunk be. 

- Természetesen megértettük, hogy Farkas József számára a család a legfontosabb, így nem gördítettünk akadályt a távozása elé, első szóra eleget tettünk kérésének. Az élet és a munka nem áll meg a klubnál, már meg is állapodtunk az utódjával, Gódor Mihállyal - tudtuk meg Pődör Zoltántól, az SZKKA ügyvezető-elnökétől.

Gódor Mihály hosszú és eredményes edzői pályafutásáról tudni érdemes, hogy korábban Németországban és Ausztriában is dolgozott, 1987-ben a Bayer Leverkusen női csapatával bajnoki címet és német kupát is nyert. Felesége a valaha volt egyik legjobb magyar kézilabdázó, Gódorné Nagy Marianna, akivel Zalaszentgyörgyön szabadidőközpontot működtet. Az osztrák válogatott mellett is évek óta tevékenykedik, illetve ő a kézilabda szövetség Vas megyei szakfelügyelője. Ezen minőségében nem is oly régen az SZKKA kiváló utánpótlás-neveléséről nyilatkozott weboldalunknak. Az alábbiakban pedig  már az új kihívással kapcsolatos terveit is megfogalmazta. 

- Nagyon komoly szakmai munka folyik az egyesületnél. Rendkívül jól megszervezett klubhoz érkeztem, ahol nem udvariasságból mondom, de tényleg minden a legmagasabb szinten működik - fogalmazott Gódor Mihály, majd hozzátette: úgy gondolom, hasonló stílust képviselünk Farkas Józseffel, úgyhogy nagy törést nem jelent ez a váltás a csapatnál. Igyekszem mindenben, amiben csak tudok segíteni az egyesületnek. Marosán Györggyel közösen megpróbáljuk a tőlünk telhető legjobban felkészíteni a lányokat a mérkőzésekre, illetve természetesen a kapusokkal külön edzést is fogunk végezni a felnőtteknél. Mivel az osztrák válogatottnál is hasonló a feladatom, így egyáltalán nem lesz idegen számomra ez a munka. Szerintem reális esélyünk van a bennmaradásra, mindent megteszünk azért, hogy ez sikerüljön.