Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Győri Viktóra világbajnoki selejtezőn játszott a szlovák válogatottban

Horvátország ellen vívtak vb-selejtező párharcot.
Győri Viktóra világbajnoki selejtezőn játszott a szlovák válogatottban

A Szombathelyi KKA fiatal beállója, Győri Viktória ezúttal is meghívót kapott a szlovák válogatottba, amely a 2020-as Európa-bajnokság bronzérmese, Horvátország ellen vívott világbajnoki selejtező-párharcot. Klubunk játékosa tavaly márciusban Eb-selejtezőn debütált a felnőtt válogatottban és azóta is rendszeresen tagja a nemzeti együttes keretének.

Így volt ez a horvátok elleni vb-selejtező párharc során, melynek végén az esélyesebb horvátok örülhettek és jutottak ki a világbajnokságra. Szlovákia hazai pályán ugyan megszorongatta ellenfelét (23-25), de a visszavágón már simán nyertek a horvátok (31-18.)

- Hatalmas megtiszteltetés volt újra válogatott mezben játszani. Fiatalként ez fontos célom volt és mindig nagyon örülök az újabb meghívóknak. A horvátok az utóbbi időben megmutatták, hogy mennyire jó csapat, most mi is megtapasztaltuk, hogy milyen harci szellem van bennük. Rutinos, Bajnokok Ligájában szereplő játékosok és fiatal tehetségekből áll a horvát válogatott. Az első meccs nagyon jól sikerült számunkra, két góllal maradtunk alul, de a második mérkőzésen simán nyertek a horvátok, így végül nem jutottunk ki a világbajnokságra. A visszavágón én is kaptam lehetőséget, de próbáltam kívülről is figyelni és tanulni, mozdulatokat rögzíteni magamban a tapasztalt játékosoktól. Igyekszem ezeket fejleszteni, hogy később én is meghatározó tagja legyek a csapatnak – mesélte Győri Viktória.