Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Győri Viktória Európa-bajnoki selejtezőn debütálhat a szlovák válogatottban

Az SZKKA fiatal beállója tagja a Portugáliába utazó keretnek.
Győri Viktória Európa-bajnoki selejtezőn debütálhat a szlovák válogatottban

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia fiatal tehetsége, Győri Viktória életében először meghívót kapott a szlovák felnőtt válogatott összetartására. A 2003-as születésű beállónk vasárnap csatlakozott a nemzeti együttes edzőtáborába, kedden pedig már érkezett az újabb ragyogó hír: az SZKKA játékosa is tagja a Portugáliába, Európa-bajnoki selejtezőre utazó szlovák válogatott keretének, így Győri akár be is mutatkozhat a felnőtt válogatottban. Játékosunkat még a Portugáliába történő indulás előtt csíptük el egy villáminterjúra.

Nagyon szerencsésnek érzem, hogy itt lehetek, két nap után is úgy érzem, hogy sokat tudtam tanulni az idősebbektől. Mindenki nagyon segítőkész és sok jó tanácsot kaptam, amit a jövőben is hasznosítani tudok. Nagyjából taktikai edzéseink voltak eddig. Egyáltalán nem számítottam rá, hogy az utazó keretben leszek, mivel csak harmadikszámú beállóként érkeztem az edzőtáborba, de természetesen nagyon örülök, hogy befértem a 16 fős keretbe. Hatalmas megtiszteltetés már az, hogy elutazhatok a válogatottal. Ha játékpercet is kapok, az már csak hab lesz a tortán. Igyekszem kihozni magamból a maximumot és ezzel segíteni a csapatot – nyilatkozta Győri Viktória.

A magyar válogatottal azonos csoportban lévő szlovákok csütörtök este 20 órától lépnek pályára Portugália vendégeként az Európa-bajnoki selejtezők harmadik fordulójában.