Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Győri Viktória meghívót kapott a szlovák felnőtt válogatottba

Zsákovics Sára a junior válogatott összetartásán vesz részt.
Győri Viktória meghívót kapott a szlovák felnőtt válogatottba

Büszkén jelenthetjük be, hogy ifjúsági csapatunk játékosa, Győri Viktória életében először meghívót kapott a szlovák felnőtt válogatottba. A 2003-as születésű beállósunk az előző idényben már az NB I-ben is bemutatkozott, a mostani szezonban 15 felnőtt NB I/B-s meccsén 60 gólt lőtt eddig. Győri Viki erre a hétre utazik a szlovák válogatott edzőtáborába.

Szombaton kaptam a hírt, hogy a felnőtt válogatottnál számítanak rám. Kicsit sokként ért, még fel sem tudom fogni, de természetesen nagyon örülök neki és mindent megteszek, hogy jól sikerüljön számomra az összetartás. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a felnőttekkel készülhetek. A junior válogatotthoz képest sokkal nagyobb terhelésre és nyilván nagyobb intenzitású edzésekre számítok. Őszintén, kicsit izgulok, de szerintem ez természetes, mivel ez lesz az első ilyen edzőtáborom. Szerencsére nagyon sokat tudtam fejlődni a klubomnál ebben az évben, persze vannak hullámvölgyek, de eddig sikerült magamból kihozni a maximumot. Igyekszem a válogatottnál is kihozni magamból a legjobbat és elégedetten visszatérni majd Szombathelyre – fogalmazott Győri Viktória.

Ifjúsági csapatunk másik szlovák-magyar kettős állampolgárságú játékosa, Zsákovics Sára tavaly nyáron Győrivel együtt szerepelt a junior Európa-bajnokságon. A szintén 2003-as születésű átlövő az új szakmai stáb bizalmát is élvezi a szlovák junior válogatottnál. Zsákovics kemény összetartásra számít a héten.

Természetesen mindig megtiszteltetés, ha egy játékos válogatott meghívót kap. Nagyra értékelem az új edzők bizalmát, ez még nagyobb motivációt ad számomra, jó érzéssel tölt el. Hiszek a munkában, az alázatban, a kitartásban, ilyen a mentalitásom, szeretném hinni, hogy ez is közrejátszott az edzők döntésében. Ezek az összetartások már egyértelműen a nyár elején megrendezésre kerülő junior világbajnokságra orientálódnak, ezért szerintem ez lesz idén az egyik legnehezebb tábor, hiszen a terv szerint meccseink nem lesznek, ugyanis a tavalyi junior Európa-bajnokság óta nem edzettünk együtt. Az új edzői stábbal, sok új játékossal újra össze kell rakni a játékunkat és a csapatot, ami mindig egy nehéz feladat. Az utolsó klubmérkőzéseim az egyéni teljesítményemet nézve nem úgy alakultak, ahogy azt magamtól elvárom, ezért azzal a céllal megyek a válogatotthoz, hogy újra megtaláljam a jó formám, amivel majd a klubot és a válogatottat is segíteni tudom. Bízom abban, hogy az új ingerek jó hatással lesznek rám és jönni fog újra a jó teljesítmény – nyilatkozta Zsákovics Sára.

Zsákovics Sára és Győri Viktória