Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Győzelem a junior VB 1. napján!

Küzdelmes mérkőzésen 3 gólos győzelemmel kezdte a debreceni női junior világbajnokságot a magyar válogatott Brazília ellen. A szombathelyi lányok közül Pásztor Noémi 4-szer is eredményes volt.
Győzelem a junior VB 1. napján!

Női világbajnokság, A-csoport, 1. forduló:
MAGYARORSZÁG-BRAZÍLIA 27-24 (16-14)

Debrecen, játékvezetők: Alvarez, Bustamante (spanyol). 

MAGYARORSZÁG: Hlogyik, Binó, Suba (kapusok), Fodor 1, Faluvégi 2, Giricz, Háfra 2, Hornyák, Kácsor 1, Klujber 8 (5), Kuti 1, Lakatos 4, Márton 1, Pásztor 4, Szabó K., Tóvizi 3. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir. 
BRAZÍLIA: Rodrigues, Arruda (kapusok), Araujo, Cardoso, Clausson 4, Da Silva 4, De Jesus, A. Dos Santos 1, M. Dos Santos 6 (3), Gomez, Leite 2, F. Mendes 1, G. Mendes 1, Nascimento 2, Paizinho, Paulino 3. Szövetségi edző: Cristiano da Rocha Silva. 
Kiállítások: 12, ill. 8 perc. 
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3.

Elfogódottan kezdte a világbajnokságot a magyar válogatott, 5-3-as vezetése után többször is hárított a brazil kapus, így végig szoros volt a félidő, 9-8-at követően egyenlített a dél-amerikai együttes, de végül a mieink térhettek nyugovóra egy gólos előnnyel. A vendégcsapat továbbra is szívósan tartotta magát, így döntetlen körüli állással kezdődött az utolsó öt perc, de végül a hajrá a magyar csapatnak sikerült jobban, a nyolc gólig jutó Klujber Katrinnak köszönhetően végül három gólos győzelemmel rajtolt a magyar együttes.

Golovin Vlagyimir, Magyarország szövetségi edzője: - Örülök a győzelemnek, de nem saját játékot játszottunk, és ez volt a legnagyobb problémánk. Nagyon lelassítottak minket a brazilok, rengeteg helyzetet, ziccert hagytunk ki, és sok technikai hibával sikerült befejeznünk a támadásainkat, ez megzavart minket. Gratulálok a braziloknak, tudom, hogy nagyon későn érkeztek meg, de nagyon akciósan és jól küzdöttek. Elemezzük majd a mai mérkőzést, megpróbáljuk kijavítani a hibákat. Sajnálom, hogy a mutatott játékunkkal nem tudtuk kiszolgálni a közönséget.

Klujber Katrin: - Én egy kicsit jobbra számítottam, lehet, hogy az első meccs miatt izgultunk ennyire, ettől sokkal többet tud a csapat. Sok hibával játszottunk, ezeket ki kell javítani a következő mérkőzésre. Mindenki túl akarta magát vállalni és ezért volt a sok kihagyott helyzet.

Cristiano Da Rocha Silva, Brazília szövetségi edzője: - Kiegyensúlyozott játék volt, néhány támadásunkat nem sikerült úgy befejezni, ahogy ezt a csapat szerette volna. Bízom benne, h ez a játék csak előrevisz minket, és a fejlődésünket segíttette a folytatáshoz.

A magyar női junior válogatott kerete:
Kapusok: BINÓ Boglárka (Győri Audi ETO), HLOGYIK Petra (MTK Budapest), SUBA Sára (GVM Europe-Vác)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), KUTI Bettina (MTK Budapest)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA), PÉNZES Laura (DVSC-TVP)
Irányítók: LAKATOS Rita (GVM Europe-Vác), SZABÓ Kitti (NEKA)
Beállók: GIRICZ Laura (EUbility Group Békéscsaba), PÁSZTOR Noémi (Budaörs), TÓVIZI Petra (DVSC-TVP)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORNYÁK Bernadett (SZKKA), HORVÁTH Laura (NEKA), KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: FODOR Csenge (Győri Audi ETO), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
Edző: PIGNICZKI Krisztina

XXI. IHF női junior kézilabda-világbajnokság, 2018. július 1-14., Debrecen
Csoportbeosztás:
A-csoport: Magyarország, Norvégia, Montenegró, Brazília, Portugália, Elefántcsontpart

B-csoport: Oroszország, Dél-Korea, Szlovénia, Kína, Chile, Izland
C-csoport: Dánia, Hollandia, Románia, Angola, Japán, Paraguay
D-csoport: Franciaország, Németország, Spanyolország, Horvátország, Egyiptom, Svédország
A csoportok első négy-négy helyezettje jut a nyolcaddöntőkbe.

A magyar válogatott a következő csoportmérkőzését a debreceni Főnix Csarnokban július 4-én 18 órakor Portugália ellen játssza. Az össezcsapást az M4 Sport élőben közvetíti. 

keziszovetseg.hu