Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Győzelem Balatonbogláron: NEKA II. - SZKKA 28-30

Az ifi I.osztály nyugati csoportjának 13. fordulójában történt.
Győzelem Balatonbogláron: NEKA II. - SZKKA 28-30

NEKA II. - SZKKA  28-30 (10-17)

SZKKA: Christe -  Kozma 2, Pődör B. 9, Franka, Bozzai 10, Tóth A. 5, Kulcsár 3. Csere:  Bíró 1, Lakatos, Szmolek,  Farkas, Juhász A., Szabó N.

Jól kezdtünk, Kozma és Bozzai góljaival 2 perc után már 0-2 állt az eredményjelzőn. Ezután ugyan egalizált a hazai  gárda, de Pődör  B., Kozma és Bozzai újabb tlálataival 2-5-re léptünk el. Ezt követően, Bozzai újabb góljaival tovább hízott az előny, 4-10 állt az eredményjelzőn a félidő derekán,  Az elsőjátékrész finisában Pődör Blanka volt a gólfelelős, 10-17-tel vonultunk pihenőre. 

A 2. félidő elejét jobban kezdték a hazaiak, 6 percután 15-18-ra zárkóztak fel a nekások. Jól jött ekkor TóthAntónia  gólja, ám a 10 percre már csak 2 maradt az előnyből, 19-21. Sőt, a 17. percben a hazaiak már ki is egyenltettek, majdegy újabb percután már ottvoltaz előny, 24-23. Aztán Pődör és Kulcsár találataiavl fordítottunk, 24-25. Bár a 23. percben még egyszer egalizáltak a vendéglátók, ezután azonban már  magabiztosan őrizték Pődör Zoltán tanítványaiaz előnyt, a vége 28-30 lett. 

A meccs után Pődör Zoltán edző értékelt.

- Az első félidőben a Neka fiataljai támadásban több hibát is vétettek, ezeket rendre kihasználtuk! Működött mind a védekezés és a támadás is! A második félidőben a nagyarányú különbségnek is köszönhetően talán csapatunk a védekezésben bepuhult, így könnyű gólokat kapott, majd a támadásban a befejezésekbe is hibák csúsztak! Így a Neka 2 fokozatosan ledolgozta a hátrányát, majd egy góllal át is vette a vezetést. Viszont a végjátékot mi bírtuk jobban és rutinosan arattunk győzelmet. Örülök a győzelemnek ezen a fordulatokban gazdag meccsen! Gratulálok mindkét csapatnak - fogalmazott a klubelnök-edző. 

Győzelmével továbbra is a tabella 3. helyén áll ifi csapatunk.      

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK