Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A szünet után gyújtottuk be a rakétákat a Hajdúnánás ellen

Visszafogott, 9-9-es első félidő után a másodikban érvényesítettük a papírformát.
A szünet után gyújtottuk be a rakétákat a Hajdúnánás ellen

Szombaton este az újonc Hajdúnánás vendégeként lépett pályára a tabellát vezető csapatunk, amely azért utazott az ország másik felére, hogy a kötelező két pontot begyűjtve folytassa győzelmi sorozatát. A hosszú és fárasztó utazás után azonban az első félidőben rengeteg hibával játszottunk. A védekezésünk ugyan jól működött, de a támadójátékban nem tudtuk azt hozni, amit az elmúlt mérkőzéseken, így a szünetben 9-9-es állást mutatott az eredményjelző.

A fordulás után aztán csapatkapitányunk, a 10 góllal záró Pődör Rebeka vezérletével begyújtottuk a rakétákat és mindössze négy perc leforgása alatt elhúztunk négy góllal, 9-13-nál időt is kért a házigazda. Sokkal összeszedettebben játszottunk, mint az első játékrészben és nem sokkal később már hatra növeltük az előnyünket, így negyedórával a vége előtt újra a zsűriasztalra helyezte a T betűt a Hajdúnánás trénere, 16-22. A hazaiak ugyan próbáltak zárkózni, de őriztük a különbséget és végül öt góllal nyertünk idegenben az újonc ellen. Az eredményen kívül mással nem lehetünk túlságosan elégedettek, de a legfontosabb az újabb győzelem és hogy a kéthetes bajnoki szünet után a következő, december 9-i hazai bajnokit is a tabella éléről várhatjuk.

Hajdúnánás SK  – Szombathelyi KKA 20-25 (9-9)

NB I/B 11. forduló, Hódos Imre Városi Sport és Rendezvénycsarnok Hajdúnánás, 120 néző

SZKKA: Csatlós, Christe (K) – Kazai 3, Pődör B. 3, Pődör R. 10, Szmolek 3, Kulcsár 1, Pálffy, 4 Szeberényi 1, Varga N., Balogh P., Böhm, Horváth A., Gönczöl Vezetőedző: Vida Gergő