Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Hajszálon múlott a hatalmas bravúr, 1 góllal kaptunk ki a Vác otthonában

A meccs végén a döntetlenért támadhattunk, de végül 27-26-ra kikaptunk a topcsapattól.
Hajszálon múlott a hatalmas bravúr, 1 góllal kaptunk ki a Vác otthonában

Az előkelő harmadik helyen álló Váci NKSE vendégeként lépett pályára a Hungast SZKKA NB I-es csapata a K&H Liga 21. fordulójában. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, de 2-0 után gyorsan egyenlítettünk 3-3-ra. A folytatásban hosszú percekig nem tudtunk betalálni, így az első félidő felénél elhúzott a Vác 7-3-ra. Ezt követően felváltva estek a gólok, tudtuk tartani a különbséget, sőt, a szünetre feljöttünk 13-10-re.

Nem a levegőbe beszélt Marosán György vezetőedző, amikor úgy nyilatkozott, hogy meglepetést szeretnénk okozni, a második félidőt remekül kezdtük, a 38. percben feljöttünk kettőre, 17-15-nél a váciaknak kellett időt kérniük. A hazaiaknak sikerült is megtörniük a lendületünket, ugyanis a folytatásban megint növelték a különbséget, tíz perccel a vége előtt elhúztak öttel, 23-18. Csapatunk azonban nem adta fel és Bandelier vezérletével hatalmasat küzdve háromszor is feljött egy gólra. Már csak fél perc volt vissza, amikor Tomasevics védése után, 27-26-nál az egyenlítésért támadhattunk. Az időkérést követően azonban a Vác kivédekezte az akciót, így végül egygólos vereséget szenvedtünk. Végig nagyot harcoltunk a jóval esélyesebb Vác ellen és nagyon közel álltunk ahhoz, hogy óriási meglepetést okozva pontot szerezzünk a topcsapat ellen, ami mindenképp biztató a következő meccseink előtt.  

Váci NKSE – Hungast Szombathelyi KKA 27–26 (13-10)

K&H Liga, 21. forduló, Városi Sportcsarnok Vác, Jv:

SZKKA: Tomasevics (K), Horváth 1, Bandelier 8, Mayer, Horilszka 6, Pődör R. 2, Orbán 2, Wald 3, Agbaba 3, Virág 1, Szendrei, Varga N., Farkas H. (K)