Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Hajszálon múlott az óriási bravúr

Parádés játékkal az első félidő után két góllal vezettünk, de a hajrát a Vác bírta jobban.
Hajszálon múlott az óriási bravúr

Az EHF Európa Ligában is érdekelt Váci NKSE együttesét látta vendégül a Haladás Sportkomplexumban a Hungast Szombathelyi KKA NB I-es csapata. A mienktől sérülés miatt Virág Noémi és Biljana Bandelier is hiányzott. Ennek ellenére remek szellemben kezdtük a találkozót, a lányok támadásban és védekezésben is nagyon odatették magukat, 7-5-ös vezetésünknél azonnal időt is kért a vendégek szakvezetője, Németh András. Folytattuk a remek játékot, emberhátrányban két gólt is szereztünk, így elhúztunk három találattal is, 11-8-ra. A folytatásban felváltva estek a gólok, Tomasevics hozta a formáját és több fontos védést is bemutatott. Az első félidőt Gorilszka büntetője zárta, parádés első félidei játékunkkal a szünetben kettő gól volt az előnyünk, 15-13.

A második félidő elején gyorsan egyenlített a Vác, de aztán az ihletett formában játszó Gorilszka visszavette a vezetést. Kezdte elkapni a fonalat a vendégcsapat, amely fordítani tudott, de jól reagáltunk és újra megléptünk kettővel, 19-17-nél megint Németh András kért időt. Ezt követően megrázta magát a Vác, a vendégek elhúztak három találattal, 22-25-nél Marosán György rendelte magához övéit. Jól jöttünk ki az időkérésből, amely után zsinórban négy gólt berámoltunk és 26-25-re már nálunk volt az előny. Az utolsó percekre kezdtünk fáradni, a kritikus pillanatokból a vendégek jöttek ki jobban. A Vác jobban bírta a hajrát, Agbaba góljával ugyan életben tartottunk a reményeket, feljöttünk 29-31-re, de aztán a vendégkapus fontos pillanatban mutatott be nagy bravúrt. Hajszálon múlott az óriási bravúr, és hogy borítsuk a papírformát, de végül a Vác örülhetett, a végeredmény 30-33.

Hungast SZKKA – Váci NKSE 30-33 (15-13)

K&H Liga, 8. forduló

SZKKA: Tomasevics – Mayer 1, Horváth P. 6, Gorilszka 10, Pődör R. 3, Agbaba 7, Orbán 1 Csere: Wald 1, Bíró, Varga N., Kulcsár 1.