Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Hazánk legjobbja lett fiatal játékosunk

Halász Tímea megnyerte a Magyar Diáksport Szövetség Game Time nevű kihívássorozatát.
Hazánk legjobbja lett fiatal játékosunk

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia fiatal játékosa, Halász Tíme nyerte a Magyar Diáksport Szövetség Game Time nevű kihívássorozatát. Mivel a diákolimpiai versenyeket a koronavírus-járvány miatt lefújták, a szövetség ezért döntött úgy, hogy elindítja a Diákolimpia Game Time versenyt, amelynek célja, hogy sportolásra, mozgásra ösztönözzék a gyerekeket a karantén ideje alatt.  Az öthetes programsorozatot végül a Zrínyi Ilona Áltanálos Iskola hatodikos tanulója, az SZKKA-ban kézilabdázó Halász Tímea nyerte. 

- Miért döntöttél úgy, hogy indulsz a versenyen?

- A koronavírus miatt nagyon hiányzott a versenyzés, kézilabdásként megszoktam, hogy szinte minden hétvégén meccseink vannak. Amikor először olvastam a Diákolimpia GameTime-ról, éreztem, hogy ezt nekem találták ki.

- Milyen feladatokból állt a kihívás?

- Eleinte csak a kézilabda feladatok érdekeltek, aztán elkezdtem csinálni az atlétikát és végül a többi sportág feladatait is. 8 sportág volt: asztalitenisz, atlétika, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, multisport, torna. Mindegyikből 9 kihívás, összesen 72. Mindet teljesítettem. 1, 2 és 3 pontos feladatok voltak, a 3 pontért minden esetben nehéz feladatokat kellett megoldani. Tornából egyszer kézenállva kellett egy pólót felvenni, multisportól zsonglőrködni 3 labdával, labdarúgásból dekázni 3 testrésszel 15 másodpercig folyamatosan vagy éppen egy sapkát kétszer fel és levenni folyamatos fejelés közben. Minden feladat otthon vagy a szabadban elvégezhető volt, a felvett videókat fel kellett tölteni egy weboldalra, ahol értékelték és elfogadták vagy visszautasították. Szigorúan pontoztak, nekem is visszaküldtek több feladatomat is, de volt lehetőségem gyakorolni és elküldeni újra.

- Mit gondolsz, miért Te voltál a legjobb, legügyesebb?

- Szerintem a kitartásommal nyertem meg a versenyt, bármilyen lehetetlennek is tűnt néhány kihívás, addig gyakoroltam, amíg végül sikerült és elfogadták. Ez néhány esetben akár több nap gyakorlást jelentett reggeltől estig. Volt nagy izgalom a végén, az utolsó feladatomat a verseny legutolsó napján este 23 órakor fogadták el. A kedvencem a kézilabda volt, ez csak természetes, hat éve kézilabdázom, ez a sport az életem meghatározó része.

- Mit jelent számodra az SZKKA?

- Büszke vagyok arra, hogy az SZKKA-hoz tartozhatok, nagyon szeretem a csapatomat és az edzőmet, Gyuri bácsit is. Mindennél jobban várom az augusztust, amikor elkezdhetjük újra az edzéseket.