Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Harcoltunk, küzdöttünk és végül nyertünk a Kispest otthonában

Újabb fontos idegenbeli rangadót tudtunk behúzni.
Harcoltunk, küzdöttünk és végül nyertünk a Kispest otthonában

A csapatunknál mindössze egyetlen ponttal kevesebb gyűjtő Kispest otthonában folytattuk bajnoki szereplésünket az NB I/B-ben. Az első perctől érződött, hogy igazi rangadót játszik a két csapat, pattanásig feszültek az idegek Soroksári Sportcsarnokban. A találkozó elején felváltva estek a gólok, kétszer a kapufát is eltaláltuk, az 5. percben 4-4 volt az állás. Rettentően szorosan alakult az összecsapás, minden labdáért, minden gólért óriási küzdelem zajlott a pályán. Nagy harci kedvvel játszottak a lányok, egymás után két szépen kidolgozott akciót is góllal fejeztünk be, 15-13-as vezetésünknél időt kértek a hazaiak a 25. percben. Volt esélyünk a háromgólos előnyre is, de az utolsó percekből a Kispest jött ki jobban, így a szünetben döntetlent, 15-15-öt mutatott az eredményjelző.

Zsinórban lőtt három szombathelyi góllal indult a második játékrész, a túloldalon 10 perc alatt pedig mindössze kettőt kaptunk, 17-20-nél rögtön időt kért a hazai együttes. A folytatásban Christe védései is kellettek, hogy tartsuk a különbséget, az utolsó negyedórába lépve még mindig három volt közte, 18-21. Az utolsó tíz percbe lépve nagy rohamot próbált indítani a Kispest, de a lányok szíve a helyén volt és le tudtuk verni a rohamokat, hat perccel a vége előtt már hattal mentünk, 20-24, érkezett az újabb hazai időkérés. A hazaiak mindent megpróbáltak a hajrában, de hatalmasat küzdve sikerült megőrizni az előnyünket és megérdemelten nyertünk három góllal, 26-29.

 

Kispest NKK – Szombathelyi KKA 26-29 (15-15)

NB I/B., 10. forduló, Soroksári Sportcsarnok

SZKKA: Christe 1 – Kiskartali 2, Pődör B. 3, Szmolek 1, Pődör R. 7, Kulcsár 4, Varga N. 1 Csere: Tanaskovics 2, Győri 2, Szendrei 2, Horváth A. 4, Balogh P., Biró, Papp K., Balog (K)